Havne vil skabe 10.000 nye jobs

Danske Havne mener, at miljøproduktion vil kunne skabe tusindvis af job i og omkring landets provinshavne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Over de kommende otte år vil der kunne skabes godt 10.000 ekstra arbejdspladser i og ved landets erhvervshavne.

Det lyder som et drømmeland i disse krisetider, men nøglen til det er, at Folketinget vedtager den nye havnelov, som den er fremsat transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Det siger sekretariatschef i Danske Havne Tom Elmer Christensen.

- Hvis regeringen fastholder sin miljømæssige linje, vil der kunne skabes godt 10.000 ekstra arbejdspladser i aktiviteter, der ligger godt for havnefaciliteterne rundt om i landet, siger Tom Elmer Christensen.

Han peger blandt andet på kvalitetsskrotning af skibe og andet grej, der ikke længere bruges, fastholdelse af vindmølleproduktionen og ikke mindst produktion af bioethanol.

- I danske havne er der eksempler på flere virksomheder, der har etableret sig med produktion på havnen eller i tilknytning til havnen fordi råstoffer til produktionen leveres ad vandvejen med skib. Men de har brug for eksempelvis tanke eller anden lagerplads.

- Kan disse faciliteter ikke skaffes med privat finansiering, vil den nye havnelov give havnene mulighed for at investere i disse faciliteter i en slags offentligt-privat samarbejde, siger Tom Elmer Christensen.

Han ser havnene som en slags nyt erhvervscentrum for kommunerne i provinsen.

- Det er arbejdspladser for ganske almindelige danskere, og de vil ligge de rigtige steder i Udkantsdanmark, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) for en kommentar til Danske Havnes forudsigelser.

/ritzau/


Nyhedsoverblik