110 kilo tung sildehaj blev til bøffer

Tirsdag landede en 100 kilo tung sildehaj hos fiskehandler Michael Madsen fra Guldborgsund Fisk. Nu er den klar til kunderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu bliver der mulighed for at smage sildehaj. Michael Madsen fra Guldborgsund Fisk fik tirsdag leveret en 110 kilo tung en af slagsen, og den er onsdag klar til kunderne.

Han fik den tilbudt fra det sted i Hirtshals, hvor han normalt køber fisk. De havde købt den på auktion i Hanstholm, og Michael Madsen slog til.

- Jeg tænkte, at det jo er ved at være sommer, og den er god til grill, så vi prøver. Det kan der jo ikke ske så meget ved, siger fiskehandleren, som selv har smagt sildehaj før.

- Det smager som godt mørt kalvekød. Måske som en blanding af kalvekød og kylling, og det har lidt samme konsistens som tun, siger Michael Madsen.

75 kroner per halvkilo

Det er efterhånden sjældent, at der bliver fanget en sildehaj, og når det sker, så er det som regel som bifangst. Hajen er ulovlig at fange i EU-farvand og norsk farvand, men sildehajen, som Michael Madsen sælger bøffer af, er fanget på Færøerne. Da de ikke er med i EU, gælder reglerne ikke her, oplyser auktionshuset i Hanstholm.

Onsdag skal Michael Madsen og familien selv have sildehaj til aften, og har du også lyst til at prøve den, er Guldborgsund Fisk at finde på Maribo Torv fra klokken 9-15 og i Nysted klokken 14-16 onsdag.

Prisen for et stykke sildehaj er 75 kroner per halvkilo.

Her kan du se billeder fra, da sildehajen landede hos Guldborgsund Fisk tirsdag.

Michael Madsen giver her et bud på, hvordan sildehajen kan tilberedes:

4 sildehajsbøffer
12 små forårslag
1 bundt kørvel

700 gram nye danske kartofler
1 bundt dild
1 finthakket skalotteløg

Sennepsdressing:
2 dl olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. grov sennep
1 spsk. lynghonning
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed presset hvidløg
Saft fra en halv presset citron
Vand til ønsket konsistens - cirka 0,5 dl
Salt og peber

Pisk alle ingredienserne til sennepsdressingen sammen. Flæk de små forårsløg på langs og blanchér dem, så de stadig er sprøde.

Pluk krydderurterne.

Anret den grillede sildehaj på forårsløgene, skalotteløgene og krydderurterne og dryp med sennepsdressingen.

Sennepsdressingen kan udskiftes med pebersauce, hollandaisesauce, eller hvad man bedst kan lide.

 

 


Nyhedsoverblik