1 ud af 12 lærerstillinger spares væk

Foto: TV ØST

Kommuner skærer 1 ud af 12 lærere væk, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.

Siden 2010 er 3.364 lærerstillinger blevet nedlagt rundt om i landets kommuner. Og en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at yderligere 938 stillinger spares væk i løbet af i år. Det skriver Jyllands Posten.

- 8 procent af lærerstillingerne i folkeskolen er nedlagt, og jeg tror, enhver kan se, at det ikke hænger sammen. Vi er nødt til at få skabt sammenhæng mellem ambitioner og muligheder, siger Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christiensen.

De 8 procent svarer til, at cirka 1 ud af 12 lærerstillinger er nedlagt.

I undersøgelsen svarer to af tre kommuner, at de forventer at nedlægge lærerstillinger i løbet af 2012. Seks ud af ti kommuner begrunder med besparrelser på skoleområdet.

- Hvis man tænker på alle de flotte ord, politikerne kommer med om vigtigheden af folkeskolen og alle de hurraord, vi hører om, at vi skal være verdens bedste folkeskole, så viser der her jo bare, at virkeligheden er en anden, siger Anders Bondo Christensen.

I følge formanden for Kommunernes Landsforening og borgmester i Horsens Jan Trøjborg (S) ligger der flere årsager bag nedskæringerne:

- Finanskrisen 2008 og besparelserne i kommunerne er en del af forklaringen. Noget andet er, at vi har rationaliseret ved at lukke små skoler og lægge dem sammen i større skoler, sådan at vi kan få mere normale klassekvotienter. derudover er der det faldende elevtal, siger han.

Anders Bondo Christensen mener, at Kommunernes Landsforening gemmer sig bag tallene og forsøger at undgå at tale om det, lærerforeningen helst vil diskutere - nemlig kvaliteten af undervisningen.

Danmarks Lærerforening mødes i dag til ekstraordinær generalforsamling for at drøfte muligheder for at få rejst diskussionen om kvaliteten i undervisningen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App