Weekendvejret skaber perfekt udsyn til måneformørkelsen

Skyerne holder sig væk og skaber et godt udsyn, når fuldmånen går i rødt på sommerhimlen fredag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vejret skaber gode muligheder for et godt kig til den spektakulære blodmåne, der fredag aften vil udfolde sig på den danske sommerhimmel.

Sådan lyder prognosen fra Thor Hartz, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

Fredag bliver en solrig og varm dag, hvor hedebølgen ufortrødent fortsætter med temperaturer mellem 27 og 33 grader over hele landet.

Perfekt vejr til at studere himlen

Og himlen forbliver skyfri, når fuldmånen mellem klokken 21.19 og 01.30 går i rødt i forskellige faser af en total måneformørkelse. 

Måneformørkelse
Læs også
Kunne lige anes gennem disen: Delvis måneformørkelse på himlen i går
Måneformørkelse
Læs også
Kunne lige anes gennem disen: Delvis måneformørkelse på himlen i går

- Vejret skaber rigtig gode muligheder for at se måneformørkelsen. Aftenen byder på klart vejr og lune temperaturer, hvis man vil ud og studere himlen, siger Thor Hartz.

Natten til lørdag bliver en tropenat de fleste steder i landet, hvor temperaturerne ikke kommer under 20 grader.

Lørdag bliver også en lun dag med 27 til 32 grader, som starter solrig og tør. Men ud på eftermiddagen kommer der en koldfront indover landet med nedbør.

- Regnen starter i de sydvestlige egne om eftermiddagen og breder sig mod de østlige egne ud på aftenen, siger Thor Hartz.

Lokalt op mod 22 millimeter regn

Der ser ud til at falde 5 til 10 millimeter regn de fleste steder i landet, men lokalt kan der komme op til 15 til 20 millimeter regn med torden.

- Det er uvist, præcis hvor meget regn, der vil komme. Men der ser ud til at blive mere udpræget nedbør, hvilket er tiltrængt, siger meteorologen.

Regnen ser dog ikke ud til at holde ved weekenden over. Til gengæld kommer der et lille afbræk fra hedebølgen søndag. Her tager temperaturerne nemlig et lille nøk nedad og rammer 23 til 27 grader.

I de østlige dele af landet starter dagen overskyet, stadig med en lille mulighed for regn, men i løbet af dagen klarer det op og bliver en solrig dag over hele landet.


Nyhedsoverblik