Vores store kajakhåb skal i aktion i dag

I dag skal René Holten Poulsen ro K1 1000 meter enerkajak ved de Olympiske Lege.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han har knoklet røven ud af bukserne for at komme hertil. Han er arbejdsom, og i dag var René Holten Poulsen for første gang i aktion ved de Olympiske Lege i Rio. Den 27-årige Falster-dreng skal ro K1 1000 meter enerkajak – en disciplin, som formanden i Maribo Kajakklub har store forventninger til.

- Vi forventer, at René ror sig i finalen. Vi håber på en podieplads både for ham og for os. Hvis de kommer på toppen af podiet, hvor udsigten er god, vil det være kanon, siger formand Kim Strate fra Maribo Kajakklub.

Og René Holten Poulsen vandt da også sit indledenede heat stensikkert og skal ro semifinale senere i dag.

Opvækst i Maribo Kajakklub
René Holten Poulsen startede sine kajakdrømme i Maribo Kajakklub, hvor man, ifølge Kim Strate, altid har set René Holten Poulsen som en behagelig fyr, der er helt nede på jorden. Han fortæller, at René Holten Poulsen har trænet afsindig hårdt for at nå sine mål, at han er opsat på OL og i sin bedste form nogensinde.

Samtidig fortæller han også, at de i Maribo Kajakklub ikke ser nær så meget til atleten, som de tidligere har gjort, da træningen i Maribo er byttet ud med Bagsværd og træningslejrer i udlandet. Dog er formanden stolt af at have en OL-repræsentant i René Holten Poulsen i klubben og håber, at han ror guld hjem til Danmark.

- Borgmesteren har lovet gratis fadøl til hele byen, hvis han får guld, siger Kim Strate.

quote Borgmesteren har lovet gratis fadøl til hele byen, hvis han får guld.

Kim Strate

Kajakklubbens formand siger dog også, at han vil være lykkelig, hvis bare han kommer på podiet.

Stædighed
Tilbage i Danmark sidder René Holten Poulsens mor, Linda Poulsen. Hun fortæller TV ØST om sin søns arrangement og viljestyrke for at nå til de Olympiske Lege i Rio.

- Han er meget dedikeret til det, han gør. Han kan koncentrere sig fuldstændig om én ting og er dybt fokuseret på det, han vil, siger Linda Poulsen.

Både René Holten Poulsens mor og formanden i Maribo Kajakklub fortæller om kajakroerens stædighed, som moren mener ligger til familien, og som Kim Strate synes er fint at have, når man stiller op i et løb, hvor der er kamp til stregen.

"Jeg vil ikke vide, når min søn skal ro"
René Holten Poulsens træner, Finn Larsen, vil ikke være at finde på lægterne, når Danmarks store kajakhåb skal i aktion senere i dag, da han er på vej hjem fra Nordiske Mesterskaber. Heller ikke René Holten Poulsens mor vil være at finde i Rio, da hun ikke har nerver til at vide, hvornår han skal i aktion.

- Jeg vil ikke vide, når René skal ro. Jeg bliver for nervøs, og så går det bare ikke. Så er det bedre ikke at vide, hvornår han sejler, siger Linda Poulsen.

Hun fortæller, at hun som regel først ved, hvornår hendes søn skal i aktion, efter løbet er kørt. Ligesom de fleste andre danskere er hun spændt på at høre resultatet, men har i modsætning til Maribo Kajakklub ingen forventninger på hendes søns vegne.

- Jeg håber det bedste for ham, og at han får alle sine drømme opfyldt, siger Linda Poulsen.

Læs mere her: Mød regionens 10 atleter i Rio


Nyhedsoverblik