Vordingborg ramt af voldsom snefygning – få kilometer derfra kiggede solen forbi

Lørdag var det svært at se vejene i Vordingborg, på Lolland og på Falster på grund af sne. Men ikke så langt derfra var der knap et snefnug i syne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Vordingborg Kommune, på Lolland og Falster fløj snefnuggene lørdag om ørene på bilisterne på både små og store veje.

Flere steder indgik vinden og sneen et samarbejde, som resulterede i nærmest snestormslignende tilstande med sigtbarhed helt ned mellem fem og ti meter. Det skete blandt andet på Sydmotorvejen, hvor flere uheld kort efter hinanden på Farøbroerne lukkede motorvejen helt ned i flere timer.

- Jamen, vejret er jo af helvede til igen. Det fyger, og vi kan ikke holde vejene åbne. Så meget fyger det, sagde traktorfører Anders Hansen fra Svinø lørdag til TV ØST.

Men satte man sig ind i sin bil og for eksempel satte kursen til Næstved, 28 kilometer derfra, så var der ikke et snefnug i sigte. Nej, flere steder var der endda sol, og vejene var i hvert fald mere fremkommelige.

Artiklen fortsætter under billederne.

I Vordingborg var det svært at se noget på vejene.
I Vordingborg var det svært at se noget på vejene. Foto: Lars Andersen - TV ØST
I Næstved var vejene sorte, og flere steder kiggede solen forbi.
I Næstved var vejene sorte, og flere steder kiggede solen forbi. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Og borgerne i Vordingborg Kommune var noget trætte af, at det endnu engang var dem, der fik store dele af sneen.

- Jeg siger, det er frygteligt, og jeg vil gerne hjem, inden vejen lukker. For det gør den. Derfor har jeg været henne og købe ind. Jeg håber, det snart bliver forår, sagde Vibeke Neergaard fra Svinø.

Også gode ting ved sne

Der var travlt hos vintervagten hos Trafik og Park-afdelingen i Vordingborg Kommune. Det var dem, der skulle sende kommunens sneplove ud på vintervejene.

- Det er igen Vordingborg Kommune, der har fået det meste af sneen. Så alle dem, der kan køre, de er ude, sagde vintervagt Torben Andersen

Men selvom der er delte meninger om weekendens snevejr, så kommer man ikke uden om, at det kan se flot ud. Og ifølge Rikke Søgaard fra Svinø har sneen også en anden gavnlig effekt.

- Jeg synes jo, det er dejligt, det er snevejr, for det lysner jo. Det er jo noget helt andet, end når der er gråt og regnvejr. Men det er hundekoldt, sagde hun lørdag. 

Snefygning
Læs også
Politiet advarer mod kraftig snefygning på tværs af Sydmotorvejen
Snefygning
Læs også
Politiet advarer mod kraftig snefygning på tværs af Sydmotorvejen

Nyhedsoverblik