Vordingborg Kommune mangler 25 millioner kroner

På trods af allerede varslede besparelser på 17 millioner til næste år, så mangler Vordingborg Kommune stadig yderligere 25 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der mangler penge i kassen i Vordingborg Kommune til 2017. I foråret fik de forskellige udvalg derfor til opgave at finde 17 millioner kroner i deres budgetter.

Men det har ikke været nok for at få skabt balance i regnskabet. Kommunen meddeler nu, at der skal findes yderligere 25 millioner kroner ved den kommende budgetforhandling.

Beløbet er opgjort, efter at staten i slutningen af juni blandt andet meldte ud, hvor stort næste års bloktilskud bliver.  

Byggeprojekter presser budgettet

Det er især to store byggeprojekter, der presser økonomien i kommunen. I alt vil det koste over 100 millioner kroner at få det nye Vandhus og borgercenter bygget.

Borgmester Knud Larsen mener dog alligevel, at det er nødvendige investeringer.

- Den gamle svømmehal er udtjent og skal erstattes af en ny. Og med borgercentret får vi samlet kommunens borgerservicefunktioner i midtbyen for bl.a. at understøtte handlen og livet på Algade, fortæller han i en pressemeddelelse.

Han håber stadig på, at der kan falde ekstra penge af fra Social- og Udenrigsministeriet i et tilskud fra puljen til vanskeligt stillede kommuner og i ekstra lån.

De penge, der herefter vil skulle spares, skal findes ved forhandlinger, som starter, når udmeldingen fra staten kommer, sidst i august.


Nyhedsoverblik