Vordingborg Kommune: De frivillige skaber hygge

Frivillige hænder skal sørge for de sociale opgaver i Vordingborg Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De frivillige bidrager med en hyggefaktor. Det fortæller Sys Skive, der er kontaktperson for frivillige på omsorgsområdet i Vordingborg kommune.

I Vordingborg Kommune har de et bredt samarbejde med frivillige, som hjælper med at udføre centrale arbejdsopgaver i kommunen. Og det er især opgaver, der skal skabe en social værdi for borgerne. Særligt inden for plejeomsorgen spiller de frivillige en central rolle.

- Vi har frivillige, der handler ind for de ældre, kommer og går ture eller bare er besøgsvenner, det spænder meget bredt, hvordan vi bruger de frivillige, fortæller Sys Skive fra Vordingborg Kommune.

De frivillige er et supplement

Det er især de sociale opgaver, der bliver udført af de frivillige.

- Det er ikke livsnødvendige opgaver, men opgaver, der skal gøre det hyggeligere for borgerne. Det er ting, hvor der nok ikke ville være gjort noget, hvis de frivillige ikke havde været der, lyder det fra Sys Skive fra Vordingborg Kommune.

Hun mener derfor ikke, at de frivillige direkte påtager sig arbejde, som ansatte i kommunen skulle have udført.

En landsdækkende tendens

De er langt fra alene om at bruge frivillige hænder i Vordingborg Kommune. Over hele landet udfører frivillige hænder en mere og mere central rolle i kommunerne, det viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) har lavet i samarbejde med Syddansk Universitet.


Nyhedsoverblik