Voldtægtssag fra Herlufsholm lander på anklagerens bord

I dag overdrager lokalpolitiet i Næstved voldtægtssagen fra Herlufsholm Kostskole til anklagemyndigheden, som skal beslutte, om der skal rejses tiltale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er nu op til anklagemyndigheden at beslutte, om en 16-årig mandlig elev på Herlufsholm Kostskole skal retsforfølges for at have voldtaget en pige, der går i 8. klasse på skolen.

Politiet har nemlig afsluttet sin efterforskning og overdrager i dag sagen til anklagemyndigheden, fortæller Peter Haslund, leder af Lokalpolitiet i Næstved, til TV ØST.

- Vi har gennemført vores afhøringer i sagen, så nu skal sagen sendes videre, siger han.

Indkaldte forældre til møde

Den 16-årige dreng, der går i 9. klasse, blev anholdt og sigtet for voldtægt i slutningen af september.

Det kom dengang frem, at Herlufsholm Kostskole havde kendt til den angivelige voldtægt i flere dage, før sagen blev meldt til politiet.

Pigen blev indlagt på skolens eget sygehus og et par dage senere mødtes skolens ledelse med pigens forældre, hvor også en mediator og specialist i seksuelle krænkelser deltog. Specialisten havde forinden fået en snak med de to involverede parter.

Skolens ledelse opfordrede forældrene og pigen til selv at vurdere, om sagen skulle anmeldes til politiet, og den mulighed benyttede forældrene sig så af et par dage senere.

Drengen blev afhørt, efter anmeldelsen om voldtægt indløb, og bagefter blev han løsladt.


Nyhedsoverblik