Voldsmænd fra Haslev dømt til fængsel: Det sender et signal

Anklagerfuldmægtig Malte Hansen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er tilfreds efter dagens dom over voldsmændene fra Haslev. Foto: Mikkel Riise - TV ØST

Fire unge mænd fra Haslev er i dag blevet idømt ubetingede fængselsstraffe. Anklageren er tilfreds og mener, dommene sender et klart signal.

To unge på 19 år blev fredag ved Retten i Næstved idømt ubetingede fængselsstraffe på ét år hver for at have overfaldet Lars Rasmussen en morgen, hvor han var på vej til arbejde.

Jeg er meget glad for, at vi får sendt et signal ud til omverdenen om, at den uro som har været i Haslev den seneste tid, det er noget, som bliver taget alvorligt.

Malte Hansen, anklagerfuldmægtig

Det er en tilfreds anklagerfuldmægtig fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter retsmødet. 

- Jeg er meget tilfreds med dommens resultat og den begrundelse, som retten er kommet med. Jeg gik efter et års fængsel for de her to tiltalte, som havde begået volden mod Lars Rasmussen, og så gik jeg efter seks og syv måneder til de to andre tiltalte, som havde været med til det her røveri, der blev begået i Haslev også, siger Malte Hansen til TV ØST.

De to øvrige unge mænd på 20 og 21 år, der havde begået røveriet, blev idømt henholdsvis seks og syv måneders ubetinget fængsel.

Politiet ser strengt på volden

Ifølge den anklagerfuldmægtige sender dommene også et vigtigt signal.

- Jeg er meget glad for, at vi får sendt et signal ud til omverdenen om, at den uro som har været i Haslev den seneste tid, det er noget, som bliver taget alvorligt. Det er noget, som politiet ser meget strengt på og som bliver fulgt til dørs med denne her dom, som vi har fået i dag. Så må vi se, hvordan Landsretten kigger på sagen, når den nu er anket af alle fire tiltalte, siger Malte Hansen.

For Lars Rasmussen betyder afslutningen på sagen meget.

- Det er super vigtigt, man kan få slået en sløjfe på denne her sag. Jeg kan mærke - og det er også derfor, jeg bliver berørt nu - at så kan jeg komme videre med mit liv. Det har fyldt, siger han bevæget til TV ØST. 

Læs også Blev overfaldet umotiveret på åben gade: Nu skal voldsmænd i fængsel

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App