Virksomhedsejer raser: Ny vej vil ødelægge min forretning

En ny og meget trafikeret vej gennem Vordingborg får en virksomhedsejer til at frygte for sin livskvalitet og forretning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Virksomheden JM Auto & Teknik går en sort tid i møde. Sådan lyder det fra indehaveren John Møller, der kan se frem til at få inddraget sin indkørsel til byggeplads og fremover skal have indgang fra bagsiden af bygningen.

Det sker i forbindelse med anlæggelsen af den nye vej fra Valdemarsgade til Næstvedvej. Det skriver Sjællandske.

Den nye trafikerede vej kommer til at gå tæt forbi værkstedet, den bliver hævet mere end en meter over jorden, og så bliver der opført et højt hegn, så al udsyn fra stueetagen forsvinder.

- Det er som om, de helst vil have, at jeg går på røven og forsvinder. Hele projektet betyder en kæmpe værdiforringelse af mit hus. Støttemur og hegn kommer op i to meter og 20 centimeters højde, og samtidig får jeg en masse støj. Der er ingen, der vil købe et hus, der er pakket ind på den måde, siger John Møller til avisen.

Vil af med værkstedet

Han mener, at den nye vej vil gå så hårdt ud over hans forretning og livskvalitet, at han vil have Vordingborg Kommune og Banedanmark til at købe huset, så han får mulighed for at flytte.

Men Vordingborg Kommune og Banedanmark vil kun betale for den del af hans grund, der bliver inddraget til byggeriet af den nye vej.

- Vores opgave er at minimere indgrebene. Ved delekspropriation er det kun en del af grunden, der eksproprieres permanent. Et areal lejes midlertidigt for at kunne udføre arbejdet. En totalekspropriation er det mest indgribende, hvor vi overtager skødet. Derfor vil vi ikke foretage en totalekspropriation, medmindre vi skønner, det er nødvendigt for projektets gennemførelse, forklarer landinspektør Lars Pedersen fra Banedanmark til Sjællandske.

Tirsdag skal grunden besigtiges af ekspropriationskommissionen, Banedanmark, Vordingborg Kommune samt John Møller og hans advokat.


Nyhedsoverblik