Virksomhederne på Syd- og Vestsjælland glæder sig over deres placering

En stor del af regionens virksomheder går ikke og drømmer om at flytte til eksempelvis hovedstaden. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Virksomhederne er godt tilfredse med at være placeret i netop vores landsdel.

Det viser en ny analyse fra Dansk Industri, hvor de har undersøgt det lokale erhvervsklima i 7.000 virksomheder i landets kommuner. For regionen viser analysen blandt andet, at langt de fleste virksomheder på Syd- og Vestsjælland ønsker at blive, hvor de er.   

Faktisk hele 60 procent.

- Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, vi ikke vil have det højere fremadrettet, det arbejder vi også på i tæt kontakt med kommunerne, fortæller formand for DI Lolland-Falster, Allan Holstener Schmidt. 

Gæstehus til medarbejdere
Nogle af de ting, der er vigtige for virksomhederne er blandt andet god infrastruktur og adgang til kvalificerede medarbejdere. Sidstnævnte kan godt knibe på Lolland ind i mellem. Derfor er blandt andet morgenmadsproducenten Nakskov Mill Foods begyndt at tænke kreativt.

For at tiltrække medarbejdere, har de oprettet et gæstehus på virksomheden, sådan så flere af medarbejderne kan overnatte et par gange om ugen. Resten af dagene arbejder medarbejderne hjemme i for eksempel Vejle, hvor de bor. Ved at give medarbejderne fleksible forhold, kan den gamle Ota-fabrik tiltrække den arbejskraft, der er brug for og virksomheden kan blive, hvor den altid har været. 

-   Vi er glade for at være her, og det ville være mere vanskeligt at skulle lære nye folk at køre vores maskiner i enten København, Polen eller Tjekkiet, fortæller administrerende direktør, Dan Jensen.

I over 100 år har virksomheden lavet morgenmadsprodukter til det meste af verden. Nakskov Mill Foods beskæftiger godt 60 ansatte. Både lokale, men også dem, der kommer langvejs fra.

- Det betyder jo, jeg kan få et job, som jeg kan lide og som absolut ikke er tæt på min bopæl, men gør, at vores familieliv kan hænge sammen, fortæller Kenneth Stricker, der er eksportmanager og til daglig bor i Vejle.

Infrastruktur og medarbejdere er afgørende
Ifølge analysen er det især parametre som infrastruktur og kvalificerede medarbejdere, der er væsentlige for virksomhederne. Det er da også emner, som de forskellige kommuner fokuserer på.

- Vi er brandvarme på det her fordi, det er vejen for Lolland og Falster. Det er, at skaffe flere arbejdspladser, sørge for den kvalificerede arbejdskraft og være dygtig til at servicere virksomhederne, siger borgmester i Lolland Kommune,  Holger Schou Rasmussen (S).

Ifølge Nakskov Mill Foods har de planer om at udvide forretningen yderligere i løbet af 2017 samt ansætte flere medarbejdere.


Nyhedsoverblik