Virksomheder møder studerende i Kalundborg: - Vi vil have fat i dem så tidligt som muligt

Kalundborg dannede torsdag ramme for, at virksomheder kunne møde studerende. En god måde at finde fremtidige medarbejdere på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev netværket og small talket på livet løs i Kalundborg i dag.

Lokale virksomheder skulle møde studerende og forskere fra universiteter og uddannelsesinstitutioner fra hele landet.

Kalundborg huser mange store industrivirksomheder og formålet var at undersøge, om der kunne etableres samarbejdsaftaler om alt fra forskningsaftaler til praktikpladser. Og for Novo Nordisk, der har en stor fabrik i Kalundborg, er dagens arrangement noget, der prioriteres højt.

- Der er et stort behov for arbejdskraft. Vi har brug for mange forskellige kompetencer og vi vil gerne have fat i dem så tidligt som muligt – og det er, når de læser og er i gang med deres uddannelse. Så hvis vi kan tilbyde dem nogle spændende projekter i deres uddannelser, så tror vi også, at vi kan få dem til at blive hængende og tænke, at der ville jeg også gerne arbejde, siger Michael Hallgren, der er produktionsdirektør i Novo Nordisk.

quote Så hvis vi kan tilbyde dem nogle spændende projekter i deres uddannelser, så tror vi også, at vi kan få dem til at blive hængende

Michael Hallgren, produktionsdirektør i Novo Nordisk

En god mulighed

En af dem, der havde valgt at kigge forbi, var den studerende Per Johansen fra Slagelse. Han synes, at han fik meget ud at deltage i mødet, hvor han talte med nogle af dem, der i fremtiden kan blive hans arbejdsgivere.

- Det er en god mulighed for at snakke med virksomheder. Nu står jeg og bliver færdig her til sommer med skoledelen af laborantuddannelsen og skal have en praktikplads, så er der jo mulighed for at komme i kontakt med flere virksomheder på en gang – i stedet for at blive endnu et papir i stakken af ansøgninger, siger Per Johansen.

I alt var 17 lokale virksomheder og 11 uddannelsesinstitutioner repræsenteret ved dagens arrangement.


Nyhedsoverblik