Vintervagt på Lolland: Vi salter på livet løs

Det kolde vintervejr gør et stort indhug i saltlagrene. Alene i dag er der blevet spredt godt 60 ton salt på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Isslag, snevejr og frost og stormflod.

Vejret har ikke været sød mod de danske veje de seneste dage, og lørdag var ingen undtagelse. Derfor havde saltvognene på Lolland da også særdeles travlt, fortæller vintervagt Brian Rasmussen fra Lolland Kommune.

- Vi kører og salter på livet løs mod det isslag, der er blevet varslet i dag, og vi har også været hårdt ramt af den snebyge, der kom i torsdags. Der er spejlglat alle steder og især på Vestlolland, fortæller han til TV ØST.

Indtil videre har saltvognene spredt 60 ton salt i kommunen alene lørdag, og der er blevet spredt lige så meget fredag.

- Vi har kørt tit. Vi har været ude tre eller fire gange i døgnet for at bekæmpe det glatføre, der har været, siger Brian Rasmussen.

Saltlager næsten tom

Og af samme årsag er saltlageret på Lolland ved at være en smule slunkent at se på.

- Vi har ikke så meget tilbage. Jeg håber, det bliver fyldt op i løbet af i dag, men i øjeblikket har vi et samarbejde med Guldborgsund Kommune om, at vi kan hente hos dem, hvis det går helt galt, siger vintervagten.

Han råder alle bilister til at holde øje med temperaturen og med vintertrafik.dk for at se, om der er rimglat eller isglat.

- Og så kør forsigtigt og i god til hjemmefra, siger Brian Rasmussen.

Han regner dog ikke med, at der bliver lige så meget brug for at salte søndag. Her skyder han på, at der vil blive sendt 30 tons ud på vejene.


Nyhedsoverblik