Vindmøllepark i Østersøen skal skabe arbejdspladser

Verdens billigste havvindmøllepark, som skal ligge i Østersøen, skal sikre arbejdspladser i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Aftalen om verdens billigste havvindmøllepark skal sikre arbejdspladser i regionen.

Det var Vattenfalls topchef Ole Bigum Nielsen og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), som torsdag formiddag skrev under på koncessionsaftalerne for havvindmølleparken Kriegers Flak samt de to kystnære havvindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt fra Venstre, er sikker på, at havvindmølleparken vil sikre arbejdspladser i region Sjælland.

quote For regionen betyder det her beskæftigelse i en række år af rigtig, rigtig mange mennesker i forbindelse med etablering af parken.

Lars Christian Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister

- Det er en stor dag for udbygning af havvindmøller i Danmark. For Sjælland er det her jo historisk - det bliver den største havvindmøllepark i Danmark overhovedet, hvilket sikrer både beskæftigelse og elforsyning for Sjælland. For regionen betyder det her beskæftigelse i en række år af rigtig, rigtig mange mennesker i forbindelse med etablering af parken, siger Lars Christian Lilleholt fra Venstre til TV ØST.

Mulig udbredelse til Sverige og Tyskland

Det bliver Danmarks største havvindmøllepark, som skal kunne levere strøm til ca 600.000 huse. Den kommer til at ligge i farvandet mellem Møn, Sydsverige og Nordtyskland, og der er allerede planer for fremtiden.

- Der er jo planer fra blandt andet Sverige om udbygning af den svenske del af Kriegers Flak samt fra den tyske del, så vi er parate den dag, hvor de to pågældende regeringer tager en beslutning om, at det er det, de gerne vil, siger Ole Bigum Nielsen, topchef i Vattenfalls. 

Modstand

Der har været en del modstand omkring projektet, men Ole Bigum Nielsen er glad for at projektet nu er landet.

quote Vi kigger på om lysafmærkning af vindmøller kan gøres på en mere skånsom og lempelig måde

Ole Bigum Nielsen, topchef i Vattenfalls

- Jeg forstår godt, at så stort et projekt kræver, at der skal være tid og rum til at snakke om det. Vi er bekendt med, at der er protester imod projektet, og det er jo først og fremmest politikerne, der må forholde sig til de protester. Vi kigger på om lysafmærkning af vindmøller kan gøres på en mere skånsom og lempelig måde i forhold til det, der er tradition og praksis i Danmark, siger Ole Bigum Nielsen.

De nærmeste vindmøller kommer til at stå cirka fire kilometer fra land, og de vindmøller, der står længst væk fra land, kommer til at stå cirka ti kilometer fra land.


Nyhedsoverblik