Vinden giver problemer på broerne

Trafikken på både Storebælt og Farøbroerne er påvirket af den stærke vind. DMI advarer samtidig om meget farligt vejr onsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Høje og lette køretøjer frarådes venligt, men bestemt, at køre over både Storebæltsbroen og Farøbroerne onsdag morgen, hvor et kraftigt blæsevejr har ramt regionen.

Og på Storebælt er hastigheden samtidig blevet nedsat til 50 kilometer i timen.

Det oplyser vagtchef Bo Georg Petersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- De kraftige vindstød kan gøre det farligt at køre over broerne i vindfølsomme køretøjer, og trafikrestriktionerne er især udstedt af den grund, siger han. Onsdag morgen er der målt vindstød lige under orkanstyrke på tværs af broen,  og restriktionen ventes først ophævet klokken 15.00.

Der er ikke meldinger om nævneværdige stormskader fra regionen under blæsevejret, men enkelte færgeruter er påvirket af vejret. Blandt andet har Omø-færgen indstillet sejladsen indtil tidligst klokken 08.00.

DMI: Meget farligt vejr på vej

Både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi er meget opmærksomme på den forhøjede vandstand, der følger efter blæsevejret.

I begge politikredse er man klar til at oprette kommandostationer, for at koordinere indsatsen mod mulige oversvømmelser.

Den seneste prognose fra DMI advarer om meget farligt vejr i Kalundborg, Slagelse, Næstved, Vordingborg, Lolland, Guldborgsund, Faxe og Stevns kommuner.

DMI forventer at vandstanden stiger til 1,8 meter over dagligt vande.

 

Varsel fra DMI

Udsendt 4. januar 2017 00:00
Gyldig fra 4. januar 2017 16:00. Gyldig til 5. januar 2017 06:00
Sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Vestlige Storebælt, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet, Østlige Storebælt, Sydøstsjællands kyst og Bornholms kyst
Der er varsel om forhøjet vandstand. Der forventes en vandstand mellem 1.3 og 1.8 m over DVR.
Beskyt dig selv og din ejendom. Kraftig vind kombineret med forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og betydelig skade på bygninger og kystsikring. Offentligheden opfordres til at undgå unødig færsel i oversvømmelsestruede kystområder samt efterkomme rådgivning fra myndighederne.

 

Liveblog:

 

Beredskabet mod oversvømmelser

playliveblog

 


Nyhedsoverblik