Vildheste sluppet løs på Falster

En hestefamilie er blevet sluppet løs i Bøtøskoven på Falster. Håbet er, at de blandt andet kan være til gavn for sjældne sommerfugle i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tager du til Bøtøskoven på det sydlige Falster, kan du være heldig at møde vilde heste.

For en flok vilde heste på otte er blevet sluppet løs som en del af et større naturprojekt.

Hestene kommer fra et naturreservat i det nordlige Tyskland. De er af racen konik, som er fremavlet, så hestene i dag ligner den oprindelige europæiske vildhest, tarpanen. 

Det var Den Danske Naturfond der købte Bøtøskoven tidligere i år. I samarbejde med Guldborgsund Kommune ønsker man at gøre den tidligere produktionsskov mere lys og luftig, så den bliver attraktiv for sjældne arter. 

Sikrer balance i naturen

Og det kan hestene være med til med deres levemåde, blandt andet ved den måde de græsser på. 

”Vi har store forventninger til, at grupper af vilde heste og køer kan hjælpe os med til at sikre et varieret og spændende skovlandskab i Bøtø. Det skal bl.a. være til stor gavn for nogle af de sjældne sommerfugle, der findes i området,” siger formand for Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen.

Ved at skabe mere lys, luft og vand vil man tilgodese mange sjældne arter, der findes i området. Det gælder bl.a. sort ildfugl og spejlbredpande, som er meget sjældne sommerfugle. Det skriver Den Danske Naturfond i en pressemeddelelse.

Også kvæg i skoven

De vilde heste, der nu bor i Bøtøskoven, er en familie på otte og består af en hingst, fem hopper og to føl. I juni i år blev 12 stykker skotsk højlandskvæg sat ud i den sydlige del af skoven. De skal gå sammen bag det hegn, der er sat op om skoven.

Det er tanken at dyrene, ved at æde buske og træer skal sikre, at arealerne ikke gror til igen, men at der bliver den rigtige balance mellem åbne græsarealer og områder med skov.

Søndag den 12. september er der åbent hus i Bøtøskoven. Kl. 11:00 og kl. 13:00 vil kommunens medarbejdere stå til rådighed og svare på spørgsmål ved Kviehusplads. 


Nyhedsoverblik