Vild med Lego: Lars og Lars inviterer til stort træf

Lars Bille og Lars Petersen har tilsammen 500.000 legoklodser. Nu arrangerer de et kæmpe lego-træf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du er vild med legoklodser, skal du sætte kryds i kalenderen den 14. oktober fra kl. 10 til 16. Lego-entusiasterne Lars Bille og Lars Petersen arrangerer nemlig et stort lego-træf i Pedersborg Hallen i Sorø.

- Det bliver køb, salg, bytte og udstilling. Det er et klods-event, og man kan gøre lige præcis, som man har lyst til, siger Lars Bille.

500.000 legoklodser

For et par måneder siden satte han et Lego-tog til salg på Den Blå Avis. Lars Petersen var interesseret i toget, og da han kom forbi for at købe det, fik de to Lego-entusiaster idéen til klods-eventet.

- Så gik snakken, og så kørte det stille og roligt derudaf. Pludselig havde vi arrangeret det her event, siger Lars Petersen.

- Ja, Lars tog godt nok røven på mig, for vi sagde farvel om søndagen, og om tirsdagen ringede han og sagde, at nu havde han lejet en hal, siger Lars Bille.

Lars og Lars har tilsammen omkring 500.000 legoklodser. Lars Petersen interesserer sig mest for tog, mens Lars Bille bygger køretøjer. Ingen af dem holder sig til instruktionen i legopakkerne.

- Jeg er jo den type, der tænker, hvis Lego ikke selv bygger det, jamen så gør jeg, siger Lars Bille.

De har begge to bygget alt fra tog til lastbiler om.

- Det jeg godt kan lide ved Lego er, at man kan skille det ad og samle det mange gange, og man kan forbedre det, siger Lars Petersen.

Lego gør livet sjovere

Lego-træffet i Pedersborg Hallen koster 20 kroner for gæster. Vil man selv have en stadeplads, koster det 100 kroner. Pengene kommer dog ikke til at lande i lommerne på de to Lars'er. De har nelig besluttet sig for at give overskuddet fra arrangementet til Julemærkefonden.

- Vi håber, at vi kan glæde nogle af de børn, der bor på  julemærkehjemmene, siger Lars Petersen.

De to Lego-entusiaster glæder sig til at dele deres begejstring for Lego med andre den 14. oktober.

- Det er jo sådan med Lego, at man sidder og hygger sig med det. Pludselig bliver livet bare sjovere, siger Lars Bille.


Nyhedsoverblik