Vild fest efter dobbeltdrab i Sorø

I retten i Næstved onsdag forklarede vidner, hvordan de to drabstiltalte festede videre kort efter dobbeltdrabene i grusgraven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens flammerne dårligt var blevet slukket i den bil, hvor de forkullede lig af Jan Lindskov og Søren Ertmann befandt sig, festede de to drabstiltalte til en privatfest i Sorø. Det forklarede flere vidner onsdag i retten i Næstved.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Da de kom, var min kammerat (Den 20-årige tiltalte, red.) helt hvid i hovedet. Jeg vidste, han var blevet afpresset før. Så jeg spørger ham derfor, om der er noget galt, men det svarer han ikke på, forklarede en god ven til den 20-årige tiltalte.

Den 23-årige er tiltalt for have affyret de dræbende skud, mens den 20-årige blandt andet er tiltalt for at have forsøgt at skaffe ligene af vejen ved at brænde dem.

Ny i vennekredsen

Et andet vidne forklarede i retten, at den 23-årige drabstiltale var ny i vennekredsen, men at flere allerede havde fået et dårligt indtryk af ham.

- På et tidspunkt sagde han: ”skal vi dræbe nogen? Skal vi banke nogen op på væggen? Skal vi kidnappe nogen?” Han virkede helt underlig, men vi havde også taget så mange stoffer, så det tænkte jeg ikke videre over, forklarede vidnet.

Truet med pistol

Onsdag afgav Bonnie Cleo Andersen også forklaring til retten. Hun var kæreste med den drabte Jan Lindskov.

I retten fortalte hun blandt andet, hvordan den 23-årige tiltalte morgenen før drabet pludselig dukkede op i hendes hjem, hvor Jan Lindskov også befandt sig.

- De begyndte at diskutere. Jan var rigtig gal. Han lovede ham øretæver, og så ser jeg, at den unge mand står og vifter med en pistol, sagde hun om episoden ifølge Ekstra Bladet.

Narkogæld

Hun forklarede, at uenighederne mellem Jan Lindskov og den tiltalte bundede i en strid om lånte penge for 45.000 kroner.

En ven til hendes ældste søn samt den tiltalte havde angiveligt en narkogæld og manglede penge. Bonnie Cleo Andersen og Jan Lindskov blev sammen enige om at hjælpe dem af med lånet.

Kravet for at låne pengene var, at et mindre beløb skulle betales tilbage et par dage senere. Men det skete angiveligt ikke, og den manglende afbetaling gjorde Jan Lindskov meget vred, forklarede Bonnie Cleo Andersen.

Sagen mod de to tiltalte mænd fortsætter indtil fredag, hvor der forventes at falde dom i retten i Næstved.


Nyhedsoverblik