Videoovervågning skal hjælpe politiet: Vil undersøge hvilke grupper, der står bag skudepisode i Holbæk

Politiet ved endnu ikke, om det er efterårets konflikt mellem Bandidos og en gruppe i Vangkvarteret, der er blusset op igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og Vestsjællands Politi ser med stor alvor på skudepisoden i Vangkvarteret i Holbæk i aftes.

Flere naboer i beboelseskvarteret hørte brag, der lød som skud og alarmerede politiet klokken 21.23, og da politiet kom derud med hunde, fandt de flere patronhylstre på jorden mellem Havevang og Mellemvang. Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke fortælle, hvor mange hylstre det drejer sig om.

- Vi har her til morgen været ude for at se, om vi kunne finde yderligere spor på stedet og i området, som vi kan gå efter. Det fortæller Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Kun et halvt år siden der sidst var uro

Episoden sker kun et halvt år efter, at der verserede en konflikt mellem Bandidos og en gruppe personer fra Vangkvarteret. Efter flere episoder ved Bandidos´ klubhus i Østerstræde i Holbæks centrum valgte politiet at indføre visitationszoner og opholdsforbud i huset. Det betød, at Bandidos i november valgte at flytte fra Smedestræde. Politiet er i fuld gang med efterforskningen, men ved endnu ikke, om det kan være Bandidos, der er vendt tilbage.

Bandidos flytter
Læs også
Nu flytter Bandidos det sidste flyttelæs fra omstridt rockerborg
Bandidos flytter
Læs også
Nu flytter Bandidos det sidste flyttelæs fra omstridt rockerborg

- Vi kan ikke på baggrund af efterforskningen sige noget om, hvorvidt Bandidos er vendt tilbage. Vi formoder, at det ikke er tilfældige personer, der har været skudt imod. Men vi kan ikke sige noget om, hvorvidt det er den gamle konflikt, der er blusset op, og som gør, at der nu er nogle kriminelle, der skyder efter hinanden. Men det er i hvert fald ikke noget, vi vil acceptere, siger Camilla Schouw Broholm.

Kigger efter spor af blod

Politiet har natten igennem været talrigt til stede i Vangkvarteret og har undersøgt både biler og personer, og der blev rekvireret ekstra hunde til at gennemsøge området for spor efter blandt andet blod.

- Vi har orienteret sygehusene om, at hvis de får nogle ind med skudsår, så vil vi meget gerne høre om det, og vi har også haft hunde ude for at lede efter spor af blod. Vores antagelse er, at der ikke er nogen, der er ramt.  

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Få overblikket:
Det ved vi om bandekonflikten i Holbæk

Politiet vil nu undersøge, om der er noget videoovervågning i Vangkvarteret, som de kan bruge i efterforskningen. Vidner har set tre biler forsvinde fra gerningsstedet i fuld fart. Der er tale om to lyse stationcars og en mørk.

- De følgende dage koncentrerer politiet sig om de spor der er ude på gerningsstedet. Vi skal have fundet ud af, om der er noget videoovervågning, som vi kan undersøge og se, om det kan lede os til nogle personer. Desværre er der ikke nogen vidner, der har set nogle af personerne i bilerne eller som har set nogen flygte til fods. Så vi håber, at nogle kan hjælpe os.

Politiet hører gerne fra vidner i sagen. Henvendelse kan ske til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46 35 14 48 eller via nærmeste politi på tlf. 114.


Nyhedsoverblik