Dropper konflikt: Arena Næstveds bestyrelse retter ind

Bestyrelsen i Arena Næstved bøjer sig for politisk pres og retter ind. Dermed er vejen åben for en redning af den problemramte multihal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bestyrelsen i Arena Næstved bøjer sig for politikernes pres, og er dermed være på vej ud af Arena Næstved.

Det oplyser Hans Henrik Knudsen, der er formand for Næstved Hallernes bestyrelse til TV ØST.

Bestyrelsen vil nu indsende en række kommentarer til den konsulentrapport fra Frejo&Steen, der danner baggrund for politikernes kurs overfor multihallerne.

- Vi tager den rapport, der er lavet, til efterretning. Og vi er enige i, at bestyrelsen skal tilføres ekstra kompetancer og skal sikre økonomien, siger Hans Henrik Knudsen.

Bestyrelsen skal inden den 13. december svare kommentere på sagen overfor Næstved Kommune  - og indtil nu er det det, der skal ske.

- Vi har en række bemærkninger og kommentarer til rapporten, som vi sender ind til kommunen. Og så står vi jo overfor en ændring af vedtægterne, og her må vi se, hvad kommunen kommer op med, siger Hans Henrik Knudsen.

Ultimatum fra kommunen

Politikerne i Næstved Kommune har krævet bestyrelsens afgang som betingelse for en redningsplan, der omfatter en bevilling på to millioner kroner til hal-komplekset. De vil i stedet have indsat en professionel bestyrelse, der har erfaring med at drive store hal- og event-virksomheder.

Arena Næstved drives af Næstved Hallerne, der er en selvejende institution. Derfor kunne politikerne ikke gribe direkte ind over for bestyrelsen, hvis de ikke ville gå af.

Politikerne i økonomiudvalget med borgmester Carsten Rasmussen (S) i spidsen har dog gjort det klart, at de vil tilbageholde en millionbevilling fra kommunen, hvis bestyrelsen ikke makker ret.

Næstved Kommune har investeret 30 millioner kroner i byggeriet af arenaen.


Nyhedsoverblik