Viceborgmester: Politiet har for få ressourcer i yderområder

Borgere i Svebølle har lavet et lokalt borgerværn for at skabe mere tryghed. 2. viceborgmesteren i Kalundborg mener, at politiet har for få ressourcer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Manglende synligt politi i Kalundborgs yderområder er blandt andet med til at gøre beboerne utrygge. Derfor er de skredet til handling og har etableret et lokalt borgerværn i Svebølle.

Efter gentagen kriminalitet fik borgerne nok. De ville skride til handling og gøre byen til et dødsygt sted at være tyveknægt i. Det førte til, at beboerne etablerede et lokalt borgerværn, som skal styrke trygheden i lokalmiljøet.

Borgerværnet blev stablet på benene som et præventivt redskab, efter at indbyggerne i Svebølle oplevede en række af indbrud. Her manglede de lokale nemlig, at politiet var mere synlige på gaderne, så tyvene ville holde sig ude af byen.

quote Jeg har den holdning, at der er for få ressourcer at gøre godt med, og at politiet har alt for mange opgaver at tage sig til

Sten Drejø (S), 2. viceborgmester i Kalundborg Kommune

Synlighed afhænger også af prioriteringer

Sten Drejø (S), som er 2. viceborgmester i Kalundborg Kommune, deler beboerne i Svebølles holdning til, at der mangler mere synligt politi i de yderste områder af kommunen.

- Jeg har den holdning, at der er for få ressourcer at gøre godt med, og at politiet har alt for mange opgaver at tage sig til. Det resulterer desværre i, at der mangler betjente i vores yderområder, siger han til TV ØST.

Hvorvidt politiet i fremtiden vil være mere synlige omkring kommunens yderste kanter, afhænger dog ikke kun af kroner og øre, mener Sten Drejø. Også politiets prioriteringer af deres arbejdsområder spiller ind.

- Der er et godt samarbejde mellem Kalundborg Kommune og politiet, og de ved godt, hvad vi ønsker. Men i sidste ende er det politiet, som fastsætter deres egne arbejdsområder, siger Sten Drejø.

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra Midt og Vestsjællands Politi til den manglende synlighed. Det har dog ikke været muligt i dag. 


Nyhedsoverblik