Viceborgmester i Stevns: V-uro rammer også borgerne

De interne stridigheder i Venstre på Stevns har haft konksekvenser for borgerne, mener viceborgmesteren. Han håber på bedring med nyt flertal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke kun internt i Venstres gruppe på Stevns, at uenighed om partiets ledelsesform har haft konsekvenser.

Det slår 1. viceborgmester Varly Jensen (DF) fast forud for endnu en diskussion i Venstre om, hvorvidt borgmester Mogens Haugaard (V) er den rette leder af gruppen.

Han mener nemlig, at også borgerne har kunnet mærke, at det tager længere tid for eksempel at få byggetilladelser og få behandlet andre sager i kommunen.

quote Når der er uro der, så er det klart, at det går ud over sagsbehandlingstiden

Varly Jensen, 1. viceborgmester i Stevns Kommune

- Det er klart, at når man har uro i ledelsen, så smitter det også af på forvaltningen. Og når der er uro der, så er det klart, at det går ud over sagsbehandlingstiden. Det rammer borgerne, og det rammer medarbejderne i kommunen, siger Varly Jensen til TV ØST.

Dannede flertal uden om Venstre

De interne stridigheder i Venstre fik i oktober Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen til at danne et flertal uden om borgmesterpartiet, og derfor regner Varly Jensen også med, at problemerne i kommunen hurtigst muligt bliver løst.

- Det nye flertal trådte i kraft 1. december, og så har det lige været jul. Men vi regner med at komme på omgangshøjde snart. Vi går virkelig hårdt til den nu, siger viceborgmesteren.

For en kommune kan ikke leve med, at der er så meget rod i ledelsen, slår Varly Jensen fast.

- Vi håber, at Venstre kommer til at stå på egne ben igen, men det er der ikke tegn på det endnu. Og derfor har vi dannet flertal uden dem. Ellers kommer hele butikken jo til at sejle, siger han.

quote Vi håber, at Venstre kommer til at stå på egne ben igen, men det er der ikke tegn på det endnu

Varly Jensen

Strid om fredning af klint

Splittelsen i Venstre bunder i en strid om, hvorvidt Stevns Klint skulle fredes i kølvandet på UNESCOs udnævnelse af klinten til verdensarv. Forslaget gik kun igennem, fordi to daværende udvalgsformænd fra Venstre, Bjarne Østergaard Rasmussen og Flemming Petersen, valgte at stemme for fredningen, selvom det var imod partiets officielle politik.

Efterfølgende blev Bjarne Østergaard Rasmussen smidt ud af Venstre, mens Flemming Petersen selv valgte at trække sig fra partiet.

Det nye flertal udenom Venstre har 11 ud af 19 mandater i kommunalbestyrelsen.


Nyhedsoverblik