Vibeke har samlet på dukker i 60 år: Nu er der 3000 på museum

Juli og august betyder sol og strand for mange. Men for Vibeke Monnick er sommeren lig med sæson for hendes dukkemuseum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Prinsesse Diana, Elisabeth den 1. og Michelle Obama.

Det er blot tre ud af de i alt cirka 3000 dukker, som man kan finde på Farmors Dukkemuseum i Hørve i Odsherred.

quote Når jeg siger, at jeg har et dukkemuseum, så tænker folk, at jeg er skør

Vibeke Monnick, ejer af Farmors Dukkemuseum

Museet er ejet af Vibeke Monnick, som har samlet på dukker, siden hun var syv år gammel. For fire år siden åbnede hun et museum med sine dukker, som man kan tage ind og se i hele juli og august.

- Når jeg siger, at jeg har et dukkemuseum, så tænker folk, at jeg er skør. Det er lidt til grin, at en dame på snart 70 år samler på dukker, siger Vibeke Monnick efterfulgt af latter.

I skarp konkurrence med stranden

Navnet på museet har hendes børnebørn fundet på.

- Det er sådan set logisk, fordi de kalder mig farmor. Jeg sagde til dem for sjov: "Hvad skal jeg kalde det?", så sagde de: "Jamen det skal hedde Farmors Dukkemuseum". 

Og farmor her har primært åbent om sommeren og nogle enkelte ferier, da hun arbejder med genoptræning af børn ved siden af. Men om sommeren er stranden, forlystelsesparker og andre udendørsaktiviteter store konkurrenter. For på en god dag kommer der måske 12 besøgende, men det gør ikke Vibeke Monnick noget.

quote Hvem kan huske, hvordan børn så ud i 50'erne? Det, er der ingen, der kan

Vibeke Monnick, ejer af Farmors Dukkemuseum

- Jeg skulle bare have et museum, og jeg er egentlig ligeglad, om der kommer nogen, siger hun og griner.

Dukkerne gemmer på en vigtig historie

Vibeke Monnick har samlet på dukker i over 60 år, og for hende er dukkerne meget mere end samleobjekter. De gemmer nemlig på en vigtig historie fra forskellige tidsperioder, forklarer hun.

- Hvem kan huske, hvordan børn så ud i 50'erne? Det, er der ingen, der kan. Så det er vigtigt, når jeg kommer igennem her på museet, at jeg kan sige hvem, det er og hvor det er, og hvor de kommer fra.

Du kan stadig nå at se den store dukkesamling på Farmors Dukkemuseum, som har åbent alle hverdage i august, og ellers mandage året rundt efter aftale. Se mere her.


Nyhedsoverblik