Vi er Danmarks dårligste betalere

Der bor flest dårlige betalere i vores region, og det er fjerde år i træk, at regionen løber med den kedelige placering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, kan du ende på listen over dårlige betalere i RKI-registeret. Her kan virksomheder og inkassoselskaber nemlig indberette folk og virksomheder, der har rod i regningerne.

Nu har data- og analysevirksomheden Experian, som står bag RKI-registeret, netop offentligt en ny opgørelse. Her står det klart, at Region Sjælland har flest dårlige betalere i forhold til resten af landet.

Det skriver Experian i en pressemeddelelse.

I opgørelsen fremgår det, at 5,6 procent i det første halve år af 2018 står registreret i RKI i Region Sjælland, mens det tal ligger på 4,5 procent på landsplan.

Desuden har Lolland, Guldborgsund og Kalundborg kommuner den største andel af dårlige betalere. Til sammenligning har Stevns, Ringsted og Holbæk kommuner den mindste andel i vores region.

Færre dårlige betalere på fire år

Andelen af dårlige betalere i Region Sjælland er dog faldet over de sidste fire år, hvilket svarer til tendensen på landsplan. Det forklarer Mette Frølund, der er kundeansvarlig for RKI hos Experian. 

Gældsrådgivning
Læs også
Sådan undgår du at ende i gæld: Lollands unge er de dårligste betalere
Gældsrådgivning
Læs også
Sådan undgår du at ende i gæld: Lollands unge er de dårligste betalere

- Tendensen er, at andelen af dårlige betalere i RKI generelt er faldende over hele landet. Men på trods et fald i antallet af dårlige betalere det seneste halve år er det imidlertid stadig Region Sjælland, der har den største andel af dårlige betalere registreret i RKI, udtaler Mette Frølund i pressemeddelelsen.

I alt er 207.921 personer registreret i RKI. Det svarer til 4,5 procent af den danske befolkning. Desuden skylder danskerne i alt 13,3 milliarder kroner væk i misligholdt gæld.

 


Nyhedsoverblik