Venstres næstformand i Regionen: Vi kan ikke undvære demokratisk kontrol med sygehusene

Det må være en diskussion om kvalitet og effektivitet, der afgør, om regionerne skal bestå, siger Venstres næstformand i Region Sjælland, Jacob Jensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En lukning af regionerne behøver ikke føre til, at udkantsområderne bliver ramt på deres sundhedstilbud.

Sådan siger Venstres næstformand i Region Sjælland, Jacob Jensen, til TV ØST, efter det onsdag kom frem, at regeringen arbejder på et forslag, der vil afskaffe regionerne og i stedet vil fordele ansvaret for sygehuse og sundhed til 21 særlige sygehusklynger.

Forslaget er tilsyneladende blevet lækket til ugebrevet Mandag Morgen, der onsdag i detaljer kan referere regeringens overvejelser.

- Jeg kan ikke forholde mig konkret til udspillet, da der er en lækage. Men fokus må være på, hvad patienterne oplever og den kvalitet, vi leverer. For mig kommer strukturen i anden række, siger Jacob Jensen.

- Jeg ved ikke, hvor meget nærdemokrati, der er i, at vi er 41 regionsmedlemmer, som ellers gør det udmærket. Jeg synes, det er vigtigt, man fortsat har et folkevalgt, demokratisk lag i sundhedsområdet, og det tror jeg også, der vil være, siger han til TV ØST.

lars_lokke.jpg
Læs også
Lars Løkke giver regionerne kniven - vil fyre 205 politikere
lars_lokke.jpg
Læs også
Lars Løkke giver regionerne kniven - vil fyre 205 politikere

Han ser selv sundhedsområdet som det allervigtigste element i velfærdssamfundet.

Tingene er ikke hugget i granit

Det er så vigtigt, at vi er nødt til at være åbne overfor, om vi får nok ud af de ressourcer og kompetencer, som vores medarbejdere besidder. Eller om vi kan gøre det bedre. Tingene er ikke hugget ud i granit – kan vi gøre det bedre, så må vi lave det om, siger han.

Han håber dog, at debatten kan drejes, så man ser på, hvad man leverer til borgerne.

- Nu tager vi snakken, så må nogen komme bagefter og forklare mig, hvad der er den bedste struktur. Kan vi være med til at skubbe på en bedre overgang med patienterne som centrum, så vil jeg gerne det. Patienterne kommer før strukturen, siger han.

Regionsrådsformand Heino Knudsen har tidligere sagt, at en lukning af regionerne kan gå ud over sundhedstilbudene i yderområderne – eksempelvis i form af Nykøbing Falster Sygehus. Det er Jacob Jensen dog ikke enig i.

- For det første er der ikke kommet noget udspil. For det andet handler det om at sikre, at opgaven som Region Sjælland foretager i dag, det skal også foretages i morgen. Kan vi politisk hjælpe med, at de 17.000 medarbejderes faglighed kan komme mere i spil, så synes jeg, man skal være åben over for det og ikke være så systembevarende, siger han.

heino.sub_.03.jpg
Læs også
Formand frygter:
Afskaffelse af regionerne risikerer at ramme sygehuse i udkanten
heino.sub_.03.jpg
Læs også
Formand frygter:
Afskaffelse af regionerne risikerer at ramme sygehuse i udkanten

Nyhedsoverblik