Politikere vil skærpe reglerne efter ulykke på Storebæltsbroen: - Der er for mange, som tager chancen

Sund & Bælt fraråder vindfølsomme køretøjer at køre over Storebæltsbroen, men nu vil politikere have reglerne skærpet efter uheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var formentlig på grund af den kraftige vind på Storebæltsbroen, at en lastbil med en trailer mandag formiddag væltede og spærrede hele broen.

I godt fire timer var broen spærret for al trafik, hvilket efterfølgende gav lange kødannelser.

Ifølge politiet var traileren tom, og derfor tyder det på, at det var et kraftigt vindstød, som væltede traileren.

udklip.jpg
Læs også
Ulykke lukkede Storebæltsbroen - nu er der åbent i begge retninger
udklip.jpg
Læs også
Ulykke lukkede Storebæltsbroen - nu er der åbent i begge retninger

Sund & Bælt frarådede vindfølsomme køretøjer at køre over broen, og efter lastbilen alligevel passerede broen, får det nu Venstremanden Kristian Pihl Lorentzen, der er transportordfører, til at rejse kritik af de nuværende regler.

- Noget kunne tyde på, at det system ikke er godt nok. Der er for mange, som tager chancen, når det blæser kraftigt med kraftige vindstød. Så er der blandt andet tomme lastbiler, der sniger sig over, og så går det galt mange gange. Så der skal kigges på de her regler, så det har jeg foreslået transportministeren, at vi tager en snak om allerede i den her uge, siger han.

Et egentligt forbud

I dag fraråder Sund & Bælt mod, at vindfølsomme køretøjer kører over Storebæltsbroen, når der er kraftig blæst på broen.

Derfor vil Kristian Pihl Lorentzen tale med ministeren om, hvorvidt der skal indføres et egentlig forbud, når der er meget kraftig vind på broen, for at undgå ulykker, som den der skete mandag formiddag. Venstre bliver bakket op af Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokratiet.

Artiklen fortsætter under billedet.

E20 Storebæltsbroen blevu lukket helt i begge retninger på grund af uheld. 
E20 Storebæltsbroen blevu lukket helt i begge retninger på grund af uheld.  Foto: Presse-fotos.dk

Kan I vedtage sådan et forbud?

- Det er sikkerhedsmyndighederne, der skal garantere os politikere, at det er sikkert. Det skal vi politikere sådan set ikke kloge os på. Men det er i orden, at vi har et politisk krav om, at det her skal fungere bedre. Og det fungerer øjensynligt ikke godt nok i øjeblikket, lyder det fra Kristian Pihl Lorentzen.

- Derfor henstiller jeg også til politiet, at de går ind i overvejelserne omkring de nuværende grænseværdier, om det her fungerer godt nok.

Politiet træffer afgørelsen

Politiet fortæller, at de i samarbejde med Sund & Bælt vil kigge nærmere på de nuværende regler.

- Vi vil gerne prøve at undgå lignende situationer i fremtiden, og det er det, vi prøver nu at lave en undersøgelse sammen med Sund & Bælt om, hvorvidt vi kan gøre nogle ting, der kan imødegå det her. Det lammer en stor del af Danmark, når vi lukker broen ned på den her måde, siger Jesper Lovmand, der er politikommissær og vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

udklip.jpg
Læs også
Vind var formentlig skyld i ulykke på Storebæltsbroen – politiet vil nu undersøge reglerne
udklip.jpg
Læs også
Vind var formentlig skyld i ulykke på Storebæltsbroen – politiet vil nu undersøge reglerne

I et skriftligt svar fra Sund & Bælt lyder det: 

- Sund & Bælt vil drøfte de eksisterende vindrestriktioner på forbindelsens vejdel med politiet. Herunder vurderes det, om nogle af de restriktioner, der i dag er vejledende, skal laves om til påbud. Det vil være politiets beslutning, da det er dem, der træffer afgørelse om et evt. påbud og skal implementere beslutningen, skriver Lene Gebauer Thomsen, der er kommunikationschef.


Nyhedsoverblik