Venstre: Vil spare på revalidering for at få råd til motorveje

Venstre vil droppe revalideringsordningen, der giver ulykkes-ofre mulighed for at komme videre. Det sker blandt andet for at få råd til projekter som motorveje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For 10 år siden brækkede Mikkel Olsen ryggen. Siden har han siddet i kørestol og jobbet som flyttemand kunne han ikke længere klare. En førtidspension lurede om hjørnet men det var ikke Mikkel Olsens drøm om en fremtid

I stedet kom Mikkel Olsen i revalidering, hvilket betyder at han fik lov til at omskole sig. I august i år blev han så udlært som logistiker. 

- Det betyder alt for mig at have et arbejde, siger han. 

- Jeg var 25 år, da jeg brækkede ryggen og jeg tænkte, at jeg gerne ville yde og være en del af samfundet. At jeg i dag har et svendebrev, er jeg bare så stolt af. 

Revalideringspenge skal betale motorvej

Lige nu er der omkring 6.000 danskere i revalidering, men den ordning vil regeringen nedlægge. I stedet skal personer omskoles på SU, i et såkaldt ressourceforløb eller på kontanthjælp. 

Ifølge regeringen er der altså allerede mange andre muligheder for at komme videre, hvis man har været ude for en ulykke, og så sparer staten 150 mio kroner årligt ved at nedlægge ordningen. At nedlægge revalideringsordningen kan betyde en nedgang i indtægt for den enkelte på op til 10.000 kroner om måneden. Hvis det står til regeringen, vil ordningen allerede fra sommeren 2017 blive nedlagt.

- Hvis vi kigger på hele 2025-planen, så er det nødvendigt, at vi får gjort det her for at skabe vækst i samfundet. Det giver os råd til mere velfærd. Og vi har simpelthen ikke råd til projekter som Kalundborg-motorvejen eller noget andet, hvis ikke vi gør noget for at reformere samfundet, siger Louise Schack Elholm, der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg for Venstre. 

Koster samfundet flere penge i sidste ende

Men ifølge formanden for Ulykkespatientforeningen, Janus Tarp, er det en kortsigtet løsning, for nok er omskolingen dyr, men til gengæld kan personer som Mikkel Olsen blive selvforsørgende igen på længere sigt. 

- Det er ikke bare usympatisk, det er også dumt. Det betyder at mange i stedet må ende i førtidspension, og det er ifølge Janus Tarp ganske enkelt tragisk.

Mikkel Olsens forløb tog syv år. I dag er han fastansat på et lager på en virksomhed i Næstved. 

- Det er en personlig sejr, at jeg har gennemgået det her og er blevet fastansat, det er jeg utrolig stolt af. 

 

 


Nyhedsoverblik