Venstre: Ny butik i Fårevejle Kirkeby er en fordel for kommunen

Der ér plads til mere end en enkelt dagligvareforretning i Fårevejle Kirkeby, mener 2. viceborgmesteren i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det vil ikke betyde, at omkringliggende supermarkeder bliver nødt til at lukke, hvis der bliver åbnet en ekstra dagligvareforretning i Fårevejle Kirkeby. Heller ikke, selvom byen allerede har en Rema 1000.

Det mener i hvert fald 2. viceborgmester Morten Egeskov (V) fra Odsherred Kommune.

- Samlet set vil det være en fordel for Odsherred. Det vil samlet set øge omsætningen i kommunen, og det vil påvirke de omliggende byer marginalt, siger han til TV ØST.

Udtalelsen kommer, efter TV ØST fredag kunne fortælle, at der er stor uenighed om, hvorvidt der er plads til mere end ét supermarked i Fårevejle Kirkeby. De handlende mener, at det er der, mens borgmester Thomas Adelskov (S) er uenig.

Investor Filip Dyvekær har ellers allerede købt butikken Kims Corner og er i gang med at forhandle med Asnæs Importen ApS, så han kan rive bygningerne ned og åbne en ny, stor dagligvarebutik.

Mange sommerhusejere i området

Og ideen om et bredere dagligvareudvalg bakker Morten Egeskov altså op om – blandt andet, fordi det ikke kun er borgerne i Fårevejle Kirkeby, der handler der.

- Det handler om at få et udbud. Vi har dobbelt så mange sommerhuse som helårshuse i Odsherred Kommune, og spørgsmålet er jo, om sommerhusejerne skal købe ind i deres hjemby Roskilde eller Holbæk, eller om vi kan have så stærkt et udbud, at de venter med at handle, til de kommer her, siger han.

Og netop på grund af det store sommerhusopland, så tror Venstre-politikeren ikke, at en ny dagligvarebutik vil betyde en anden butiks død.

- Ingen butikker vil være lukningstruet. Og når vi har muligheden for mere omsætning i kommunen, så kan vi ikke sige nej.

Se indslaget: De lokale erhvervsdrivende er glade for, at investoren Filip Dyvekær er i gang med at opkøbe bygninger i Fårevejle Kirkeby til et supermarked mere i byen. Men et flertal i byrådet har ikke tænkt sig at godkende et nyt, stort supermarked i den lille by.
Læs også
Strid om dagligvarebutikker splitter lokalsamfund
Læs også
Strid om dagligvarebutikker splitter lokalsamfund

 


Nyhedsoverblik