Venstre-ballade på Stevns: I aften udpeger de ny spidskandidat

Tirsdag aften er der opstillingsmøde i Venstre på Stevns. Partiet skal udpege den person, der skal sørge for, at borgmesterkæden bliver hængende hos dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Partiet Venstre på Stevns Kommune har længe været splittet. En splittelse der i sidste ende fik borgmester Mogens Haugaard til at forlade partiet og stifte sit eget.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det har været lidt uroligt, siger Birger Hauge (V), der er formand for partiet.

Den nuværende borgmester Mogens Haugaard har altså forladt partiet, og i fredags stiftede han sit eget parti: Borgerlisten Nyt Stevns. Mogens Haugaard går efter at blive borgmester igen ved kommunalvalget til efteråret. 

De nye kandidater

Nu hvor Mogens Haugaard er ude af billedet, så skal der vælges en ny spidskandidat. Dem der kæmper om pladsen er Anette Mortensen (V) og Flemming Petersen (V).

- Vi skal starte på en frisk. Vi skal se fremad. Vi skal lytte til hinanden. Med alt det gode, der sker her i Stevns, så har vi meget at bygge på. Jeg er sikker på, at vi godt kan vinde tilliden tilbage hos borgerne, siger Anette Mortensen (V), der stiller op som spidskandidat.

- Jeg tror på, at jeg er den bedste kandidat til at samle og skabe rum og plads til den dialog, der har manglet. Uanset hvem det bliver, så står vi sammen, siger Flemming Petersen (V), der også stiller op. 

mogens_haugaard_stevns.jpg
Læs også
Stevns-borgmester skaber nyt parti: Vil selv være borgmester
mogens_haugaard_stevns.jpg
Læs også
Stevns-borgmester skaber nyt parti: Vil selv være borgmester

Ifølge de to kandidater, så har de lært lektien i Venstre. Begge kandidater bakker op om hinanden, og støtter hinanden. Og det glæder formanden for Venstre i Stevns.

- Denne gang har vi afstemt forventningerne med dem, inden de stiller på. Det tror jeg, man glemte sidste gang. Det er mit indtryk, at begge kandidater er villige til at give hinanden hånden i aften – ligegyldig hvem der vinder. Og det er vigtigt, lyder det fra formanden i Venstre, Birger Hauge (V).

Fredningssagen pustede liv til konflikten

Det er især fredningen af Stevns Klint, der har kastet en skygge over partiet. Her lavede borgmester Mogens Haugaard en såkaldt kovending.

Først var han for en fredning, men et par måneder efter udmeldingen, meldte han ud, at han ikke længere mente, at Stevns Klint skulle fredes.

Splittet venstre
Læs også
Overblik: Venstre-konflikten i Stevns Kommune
Splittet venstre
Læs også
Overblik: Venstre-konflikten i Stevns Kommune

Dengang blev Bjarne Østergaard Rasmussen (V) smidt ud af partiet og andre forlod det frivilligt.

Det endte med at fredningsnævnet for Østsjælland vedtog fredningen.

Og nu er sagen gået videre til Natur- og Miljøklagenævnet, der skal afgøre om klinten skal fredes. 


Nyhedsoverblik