Venstre åbner døren for Villum Christensen som borgmester

Venstre vil ikke blokere konstitueringsaftalen mellem Villum Christensen (LA) og John Dyrby Paulsen (S) i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det vakte borgerlig vrede, da LA's Villum Christensen valgte at gøre socialdemokraten John Dyrby Paulsen til borgmester i Slagelse.

Men trods personlig og politisk nag åbner Venstre nu for, at LA's Villum Christensen kan blive borgmester i Slagelse Kommune om to år, hvis han ønsker det, skriver Altinget.

Muligheden indgik som en del af den kontroversielle konstitueringsaftale, som gjorde John Dyrby Paulsen (S) til borgmester med mulighed for at give stafetten videre til Villum Christensen halvvejs.

Stén Knuth 30. november
Læs også
Stén Knuth om deleordning: Personligt er jeg hårdt ramt af det
Stén Knuth 30. november
Læs også
Stén Knuth om deleordning: Personligt er jeg hårdt ramt af det

Og den aftale meddeler Venstre nu, at man ikke har tænkt sig at blokere.

- Aktuelt er vores linje, at vi ikke er en del af den borgmesteraftale og derfor ikke vil gå ind og blande os, men i stedet stemme blankt, siger Knud Vincents, gruppeformand for Venstre i Slagelse byråd, til Altinget.

Venstre giver bolden videre

Udmeldingen fra Venstre kommer oven på, at Villum Christensen i sidste uge gjorde det klart, at han ikke vil genopstille til Folketinget for i stedet at forberede sig på at få en borgmesterkæde om halsen. 

I praksis betyder blanke stemmer fra Venstre, at partiets ti medlemmer af byrådet ikke tæller med, hvis der skal findes et flertal bag Villum Christensen som borgmester blandt kommunalbestyrelsens 31 medlemmer.

I stedet giver den kommunale styrelseslov mulighed for, at et flertal blandt de resterende 21 medlemmer selv kan ordne sagen.

Dermed gør Venstre det muligt for de 12 socialdemokrater og Villum Christensen selv at finde ud af, om der skal ske et borgmesterskifte eller ej.

Villum: Forventer aftalen bliver holdt

Dyrby og Villum
Læs også
Liberal Alliance og Socialdemokratiet deler borgmesterposten i Slagelse
Dyrby og Villum
Læs også
Liberal Alliance og Socialdemokratiet deler borgmesterposten i Slagelse

Selv tager Villum Christensen godt imod Venstres udmelding. Han mener samtidig at have sikret sig, at Socialdemokratiet rent faktisk også vil overholde den indgåede aftale og give borgmesterstaffeten videre til ham.

- Jeg havde et møde med John Dyrby om det i sidste uge, og der blev vi enige om, at nu vil han gå ud og sige meget eksplicit, at selvfølgelig holder han den aftale, vi har skrevet under på. Det forventer jeg snart vil ske, siger Villum Christensen til Altinget.

John Dyrby Paulsen har selv tidligere meldt ud, at han planlægger at være borgmester i en periode på fire år og ikke to. Men at han også har tænkt sig at holde sig til den indgåede aftale.

- Det er en mulighed om ønsket. Det står i aftalen. Og nærmere kommer jeg det ikke, siger John Dyrby Paulsen.


Nyhedsoverblik