Veninde: Hediga ville ikke forlade sine børn frivilligt

På retssagens tredje dag har en veninde til Hediga Morad fortalt, at hun ikke tror, at den syriske kvinde ville forlade sine børn og rejse væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sagen om den 34-årige syriske kvinde Hediga Morads forsvinden fortsætter torsdag ved Retten i Nykøbing Falster. En spektakulær sag, fordi politiet mener, at hun er blevet dræbt, men hendes lig aldrig er blevet fundet.

Og som de andre dage er det helt store spørgsmål: Slog kvindens 41-årige eksmand hende ihjel og skaffede sig af med liget, eller opholder Hediga Morad sig i virkeligheden i Tyrkiet eller Syrien, som eksmanden påstår.

På retssagens tredjedag har flere personer været på vidnebænken. En af dem er en af Hediga Morads veninder, som hun mødte på et krisecenter i Vejle.

Veninden har tidligere sagt i en afhøring, at hun tror Hediga Morad er i live og befinder sig i Syrien – noget, som hun byggede på oplysninger fra den tiltalte eksmand.

Men under dagens retssag sagde hun dog, at hun ikke troede, at den 34-årige mor til to helt frivilligt ville forlade sine børn og slå sig ned i et andet land.

- Det ville ingen mor gøre, sagde hun i retten under sin vidneforklaring.

Hun fortalte dog også, at Hediga aldrig har sagt til hende, at eksmanden var voldelig, og at hun selv havde fortalt veninden, at hun havde været sin mand utro.

Vidne: Hun var ikke bange for eksmand

Også venindens mand har været på vidnebænken torsdag. Parret bor i Odense, og det var hos dem, Hedigas eksmand ifølge anklagemyndigheden i august 2015 gemte et af parrets to børn. Eksmanden ville ikke aflevere barnet tilbage til Hediga, og den 7. august fandt politiet barnet under nogle madrasser i en garage på venneparrets adresse i Odense.

Det mandlige vidne fortalte i retten, at den tiltalte kom til Odense den 11. oktober, hvor han smilende spurgte, hvor Hediga var henne.

Hediga Morad blev sidst set 9. oktober 2015, hvor hun skulle aflevere sine to børn til deres far i Vordingborg, og det var altså samme weekend, at den tiltalte var i Odense og spurgte efter Hediga.

I samme ombæring fortalte vidnet, at han ikke mente, at Hediga var bange for sin eksmand, men at hun tværtimod havde fortalt, at en anden mand, hun så, havde truet med at kidnappe børnene.

Der er fire retsdage tilbage i sagen om den forsvundne Hediga Morad.

Ifølge anklageskriftet er eksmanden tiltalt for at have dræbt Hediga Morad mellem kl. 23.30 den 9. oktober og kl. 16. den 10. oktober 2015. Derefter skulle han have skaffet sig af med liget.


Nyhedsoverblik