Vendbar motorvej til Næstved og folkemøde på Lindholm - her er regionens bedste aprilsnar

Dagen i dag er fyldt med narrestreger, så hvis du er nem at narre, er det svær at komme igennem uden at hoppe på limpinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Usandsynlige historier har floreret alle vegne i dag. Kommuner, fagorganisationer, nyhedsmedier og politiske partier er bare nogle af dem, der har forsøgt at narre folk med hvide løgne.

Vi begynder på Lolland, hvor Døllefjelde Musse Marked fra morgenstunden fortalte på deres facebook-side, at de nu har besluttet at tage hul på den grønne omstilling og kigge frem mod de næste 40 år med god klima-samvittighed. "Derfor bliver den berømte dølle-pølse nu vegansk og serveres på bæredygtige genbrugspølsebakker", forlød det.

Folkene bag joken berettede også, at Gulborgsunds borgmester hilser det grønne initiativ velkomment, fordi det bidrager til at overholde kommunens CO2-kvoter.

Artiklen fortsættes under opslaget fra Facebook. 

Storstrøm Fængsel nedlagt

På Falster kom debatten om forholdene i Storstrøm Fængsel op igen – og fængslet blev endda lukket. Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, mener, at forholdene i fængslet er for luksuriøse. Det kom frem i forbindelse med en udsendelse i Station 2 på TV2, hvor der blev vist optagelser inde fra fængslet, hvor fangerne spillede badminton og viste deres celler frem for seerne.

I dag skrev Dansk Fængselsforbund så på deres hjemmeside, at justistsminister Søren Pape Poulsen har bedt Bjarke Ingels Group om at opføre Central Prison Denmark. Et mørkt, dystert og dybt deprimerende betonfængsel til samtlige fanger i Danmark – og at kokken Claus Meyer skulle stå for menuen, der stod på insekter. 

Holbæk værter for Formel 1

Også regionens kommuner har moret sig med at drille borgerne i dag. Faxe Kommune bebudede, at de fik besøg af Edward Snowden, på Stevns skulle der bygges et nyt fodboldstadion, og Holbæk kommune var blevet værter for Formel 1. 

"Holbæk lægger billet ind på at få den store motorsportskaravane Formel 1 til Nordvestsjælland i 2022. Meget skal endnu falde på plads, men formand for Udvalget for Kultur og Fritid Ole Hansen ser positivt på muligheden", skrev Holbæk kommune på sin facebook-side. 

Motorvej i én retning

Næstved Kommune fortalte, at Danmarks første vendbare motorvej skulle ligge i Næstved. For at få motorvejen hurtigst muligt til Næstved havde et enigt byråd aftalt med Vejdirektoratet, at den nye motorvejsstrækning mellem Næstved og Sydmotorvejen i første omgang skulle bygges i én retning, som så til gengæld ville skifte kørselsretning to gange i døgnet.

Artiklen fortsættes under opslaget fra Facebook. 

Helt praktisk skulle det foregå på den måde, at man mellem 4 og 13 kunne køre på motorvejen ud af Næstved og fra 13.05-03.55 ville det så være muligt at køre på motorvejen ind mod Næstved. 

I Slagelse Kommune blev der udsendt en pressemeddelelse om, at Nærradio Korsør og kommunen havde opnået at få den nationale radiolicens, sådan at nærradioen skulle drive en landsdækkende radio. Medieforliget fra Christiansborg kræver, at den landsdækkende radiokanal skal have til huse mindst 110 kilometer fra København - og det er nøjagtigt afstanden til Korsør fra fra hovedstaden.

Artiklen fortsættes under opslaget fra Facebook. 

- Vi har længe kæmpet med, at københavneraviserne kun forlod hovedstadsområdet, når der var gået ild i noget. Derfor har vi brug for en stemme for den del af befolkningen, som ikke bor i hovedstaden. Det får vi nu med det her unikke samarbejde, udtalte borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Artiklen fortsættes under opslaget fra Facebook. 

 
Også flere medier har brygget på at fortælle gode løgnehistorier. I Berlingske Tidende kunne man læse, at Folkemødet næste år forlader Bornholm og flytter til en anden ø, nemlig Lindholm i Stege Bugt, hvor der ellers er planer om at oprette et udrejsecenter for kriminelle og afviste asylansøgere. Ifølge avisen var det en hemmelig kaffeklub på Christiansborg, der havde taget beslutningen i samråd med Folkemødets ledelse.

Tivoli flytter til Lolland

Det digitale medie Point of View International var også med at sætte dagsorden og kunne berette, at Dansk Folkeparti havde besluttet at udflytte Tivoli til Nakskov. Beslutningen skulle ses som et led i Dansk Folkepartis kulturpolitik og være et led i bestræbelserne på at få det triste Lolland til at blomstre og øens mange borgere på overførselsindkomster til at finde en vej ud af depressionens tunge skygge. 

Sådan fortsatte de hvide løgne med at poppe op gang på gang i løbet af dagen – og det var svært ikke at falde i og hoppe på limpinden. Om vi her på TV ØST fulgte trop og fortalte hvide løgne vil ikke blive afsløret i denne artikel. 

 


Nyhedsoverblik