Vejret giver danske vinbønder rekordhøst

En sommerhed september gav de danske vinavlere den bedste høst nogensinde og mulighed for at hæve kvaliteten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Årets danske vinhøst slår alle rekorder i både mængder og kvalitet.

Den bedste høst nogensinde, lyder det fra erfarne vinproducenter landet rundt. Det giver blod på tanden for en boblende dansk vinavl.

- I de ti år, jeg har avlet vin, har vi det højeste sukkerindhold, jeg har oplevet i druerne, siger formanden for Foreningen af Danske Vinavlere, Knud Zangenberg, fra Borup på Midtsjælland.

quote I de ti år, jeg har avlet vin, har vi det højeste sukkerindhold, jeg har oplevet i druerne

 Knud Zangenberg, formand for Foreningen af Danske Vinavlere

- Sidst på sommeren havde vi jo et klima som Champagne-området i Frankrig. Så hvis det er den her måde, vejret skal arte sig på fremover, så tegner det i det mindste godt for vinavlen.

Begejstret formand: Fantastisk vinhøst

Også vinavlernes tidligere formand, Jean Becker fra Birkerød, er begejstret.

- Det er en helt fantastisk vinhøst. Vi har høstet 40 procent flere druer end normalt. Men ikke mindst er druerne i en kvalitet, som blandt andet betyder, at jeg kan lave rødvin uden at tilsætte sukker, siger han.

Når druerne på disse breddegrader undtagelsesvis er søde nok i sig selv, så behøver vinproducenten ikke at tilsætte sukker.

Det giver bedre og mere komplekse vine, som minder om dem, vi kender fra varmere himmelstrøg.

Danmark blev først godkendt til at sælge danskproduceret vin i 2000. Dengang var der seks producenter. I dag er der omkring 1200 medlemmer af vinavlerforeningen. De fleste er dog hobbyavlere.


Nyhedsoverblik