Vejdirektoratet lægger 217 kilometer ny asfalt midt i sommertrafikken

Sæsonen for vejarbejde er begyndt, og i de kommende måneder udskifter Vejdirektoratet slidt og ujævn asfalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Du kommer helt sikkert til at møde travle arbejdssjak fra Vejdirektoratet, hvis du triller ud på de danske veje i de kommende måneder.

Vejdirektoratet skal nemlig lægge en ny og mere kørevenlig belægning på 217 kilometer statsvej på strækninger over hele landet. 

- En af Vejdirektoratets hovedopgaver er at holde det overordnede vejnet i god stand, udtaler drifts- og anlægsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Belægningerne på vejene bliver jo løbende slidt og har behov for udskiftning. Så hvert år, når foråret melder sig, ruller ud på vejene med vores asfaltmaskiner og udskifter asfalten på de mest trængende strækninger med nye, friske belægninger. Ikke kun for at gøre vejene mere behagelige at køre på, men også for at sikre den overordnede holdbarhed på statsvejnettet, tilføjer han.

- Vi ved godt, at vi er i vejen

De nye belægninger bliver ifølge Vejdirektoratet udrullet på alle dele af det overordnede vejnet, altså både motorveje, motortrafikveje og de store landeveje. 

- Vi ved godt, at vi er i vejen, og at det forsinker trafikken, mens vejarbejderne står på, men jeg kan forsikre, at vi altid prøver at tage hensyn til trafikafviklingen. Blandt andet foretager vi vejarbejderne i aften- og nattetimerne, når det vurderes at være det mest hensigtsmæssige. Og jeg håber, at trafikanterne - til trods for den uværgelige irritation - vil tænke på, at vi arbejder på at skabe bedre veje til danskerne, udtaler Michael Kirkfeldt. 

 
  Foto: Vejdirektoratet

I år bliver det Syddanmark, der bliver tilgodeset med flest kilometer ny asfalt, hvor trafikanterne i kan glæde sig til 85 kilometer belægninger på vejene. I vores område skal der lægges under 42 kilometer asfalt.

12 store broer og tunneler renoveres

Desuden renoverer Vejdirektoratet også 22 mindre broer, der fører over motorveje og landeveje, ligesom 40-50 kilometer cykelsti på udvalgte strækninger over hele landet vil blive istandsat. 

Arbejderne skal sikre, at broerne og tunnelerne kan holde i mange år endnu. 

090415_vejarbejde.jpg
Læs også
Vejarbejde på motorvej: Ny asfalt til Holbækmotorvejen
090415_vejarbejde.jpg
Læs også
Vejarbejde på motorvej: Ny asfalt til Holbækmotorvejen

- Broerne og tunnelerne har stor trafikal betydning, og derfor er det naturligvis en kerneopgave for Vejdirektoratet at sørge for, at de hele tiden er i god stand, siger Michael Kirkfeldt.  

I vores område drejer det sig om Dronning Alexandrines Bro, Guldborgsundtunnelen og Farøbroerne.


Nyhedsoverblik