Politiet korrigerer: Person ikke bekræftet død efter glatføreuheld

Foto: Claus Hansen - Folketidende

Et alvorligt glatføreuheld spærrede torsdag Gedser Landevej. Politiet oplyste tidligere at en person var omkommet, men de retter nu den oplysning.

OPDATERET: Politiet korrigerer udmelding om, at en person er død i ulykken. Det er ikke verificeret. Det korrigerer politiet nu overfor TV ØST.

Torsdag morgen og formiddag spærrede et glatføreuheld Gedser Landevej.

Det var et alvorligt uheld, hvor politiets vagtchef først oplyste TV ØST om, at en person var omkommet som følge af ulykken. 

Men det er altså ikke korrekt.

- Vi fik nogle forskellige divergerende oplysninger i starten som gjorde, at vi oplyste om, at personen var omkommet. Men pågældende er ikke død, men tilstanden er kritisk, siger vagtchef Ove Kristoffersen til TV ØST.

Personen, en 49-årig kvinde fra Københavnsområdet, er i kritisk tilstand efter ulykken. Kvinden var passager i bilen, som en 48-årig mand kørte. Kvinden er transporteret til Rigshospitalet.

Ulykken skete, da en personbil på grund af det glatte føre kom over i den modsatte vejbane. 

- Uheldet skete ved, at en personbil med trailer på grund af det glatte føre kommer over i den modsatte vejbane, hvor bilen så rammer en traktor med en sneplov, siger Ove Kristoffersen, vagtchef hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Ulykken skete klokken 06.26. Kort før 12 er politi, redningsberedskab og bilinspektør færdig på stedet, og der er igen farbart på Gedser Landevej.

Uheldet betød at Gedser Landevej var spærret i begge retninger mellem Kobbelsøvej og Skelbyvej, mens politi og redning arbejdede på stedet. Desuden var en bilinspektør tilkaldt.

Derfor skulle man finde en alternativ vej, hvis man skulle til og fra færgen.

Opdatering

  • 29. mar 2018 kl. 12:15 Opdateret med politiets oplysninger om, at vejen er genåbnet, at det er en kvinde, der er kommet alvorligt tilskade, at hun ikke er omkommet, som først antaget, og at hun er i kritisk tilstand.
  • 29. mar 2018 kl. 16:59 Artiklen er opdateret med oplysningerne om kvindens alder, lokalitet samt at hun var passager i bilen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App