Var tæt på at blive aflyst: 800 unge deltog i traditionsrig vandretur

Op mod 800 unge deltog i går i BeachWalk på Falster. Arrangementet var tæt på at blive aflyst, men donationer og sponsorater sikrede festen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var fest og unge mennesker overalt på turen mellem Nykøbing Falster og Marielyst i går.

Op mod 800 unge var nemlig trukket i udklædningstøjet for at deltage i den traditionsrige BeachWalk, som er en gåtur på ti kilometer mellem de to byer. Arrangementet startede egentlig med en enkelt gymnasieklasse, men har siden vokset sig større og større.

Deltagere har doneret

I år så det dog i lang tid ud til, at det var slut med fest og vandretur på Falster. Der manglede penge til blandt andet forsikringer og vagter, men så tog nogle unge sagen i egen hånd og samlede ind til turen. 

Faxe-borgmester-130922.jpg
Læs også
Kommune frygter drukfest på strand
Faxe-borgmester-130922.jpg
Læs også
Kommune frygter drukfest på strand

- Mange af dem, der går med, de har selv doneret og sagt, at det er fedt det her. Og så har vi nogle sponsorer fra Marielyst, som har været med inde over også, siger Benjamin Nordstrøm, der er arrangør af turen.

- Ja, der er forskellige pizzasteder og diskoteket Dr. Emils Laboratorium har også sponseret. Vi manglede penge til at få nogle tilladelser for overhovedet at kunne lave den her tur, men der har alle deltagerne trådt til, supplerer Mike Fogh, der også er arrangør af festen. 

Benjamin Nordstrøm (tv) og Mike Fogh (th) er arrangører af festen.
Benjamin Nordstrøm (tv) og Mike Fogh (th) er arrangører af festen. Foto: Anders Garde - TV ØST

- Det er godt selskab

Det er niende år i træk, at BeachWalk bliver afholdt. Og deltagerne forventer, at tradiotionen lever videre.

- Fordi det er godt selskab, gode mennesker, og det er virkelig fedt at klæde sig ud. Det er et virkelig godt arrangement og initiativ, siger Camilla Lykkegaard fra Nykøbing Falster.

Et tilbagevendende problem for arrangørerne af BeachWalk har været, at folk tog indkøbsvogne fra supermarkeder med på turen og efterlod dem undervejs. Men i år havde de vagter til at stoppe unge, hvis de havde indkøbsvogne med.

Se billeder fra festen her: 

 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST

 


Nyhedsoverblik