Var bange for at miste Region Sjælland som kunde: Turde ikke aflyse betalt tur for chefer til Dubai

En af de centrale personer i bestikkelsessagen af offentlige chefer blev torsdag afhørt i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En af de helt centrale personer i sagen om bestikkelse af top-embedsmænd i blandt andet Region Sjælland - topchefen for Atea Danmark, Morten Felding - kastede torsdag nyt lys på sagen. Det skete, da han blev afhørt i retten. Det skriver Berlingske Business.

Han forklarede i retten, hvordan han havde fået kendskab til en ret tvivlsom rejse for regionens IT-topchefer til Dubai i 2014- og han fortalte, at han ikke havde havde turdet aflyse turen, da han frygtede på den baggrund at miste regionen som kunde. Det var frygten for regionens daværende IT-chef, som også betød at Morten Felding ikke selv deltog i rejsen.

Turen til Dubai kostede 80.000 kroner per deltager, og blev betalt af en særlig konto, der stammede fra indkøb i Region Sjælland. På turen skulle cheferne blandt andet se Formel 1-ræs.

Morten Felding  har tidligere været sigtet i sagen - men politiet har siden frafaldet sigtelsen. Det selvom der gik syv måneder efter han tiltrådte sin stilling i Atea, til den ulovlige aftale blev afviklet.


Nyhedsoverblik