Vandforurening i Fuglebjerg: Folk henter vand fra tanke

Drikkevandet i Fuglebjerg er stadig forurenet. Lørdag blev der fundet colibakterier i vandet, og det må derfor ikke drikkes direkte fra hanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden lørdag er borgere i Fuglebjerg blevet frarådet at drikke vandet fra hanen. Ved et rutinetjek af vandet, blev der nemlig fundet colibakterier, og det kan altså give dårlig mave, hvis man drikker det.

- Vi arbejder på at finde ud af, hvad kilden til forureningen er, siger Dan Holm Jensen, der er næstformand i Fuglebjerg Vandværk til TV ØST.

Lørdag blev der sat vandtanke op ved Ældrecenter Fugleparken og ved Fuglebjerg-Hallen. Her kan folk komme og hente rent drikkevand. 

Kirsten Pedersen og huden Magnus var søndag ude for at hente vand. 

- Det er selv følgelig irriterende, men vandværket kan jo ikke gøre for det. Jeg synes det er okay, nur hvor vi jo har fået vandtanke, siger Kirsten Pedersen til TV ØST.   

I går gik Næstved Brand og Redning rundt i Fuglebjerg og smed flyers i folks postkasser. 

Ved ikke hvornår vandet er rent

Fuglebjerg Vandværk ved stadig ikke, hvornår de har fået styr på bakterierne i vandet.

- Vi laver løbende prøver, men vi kan endnu ikke sige noget om, hvornår vandet er rent nok til at kunne drikkes igen, siger næstformanden.

Hvis du vil bruge vandet fra hanen, så skal det koges først. Hvis du har opvaksemaskine, skal du lige være opmærksom på, om den kan vaske varmt nok. 

HER kan du se, hvordan du skal håndtere vandet.


Nyhedsoverblik