Vandet fandt nye veje ved Rønnebæk

I dag fossede vandet ud i et helt nyt vandløb ved Rønnebæk øst for Næstved, da Næstved Kommune åbnede for slusen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Omkring 75 nysgerrige sjæle lagde lørdag eftermiddag vejen forbi et nyt naturområde ved Rønnebæk, som ligger øst for Næstved.

Her åbnede folkene fra Næstved Kommune for vandet til et nygravet vandløb. Med godt 200 liter per sekund blev det nye vandløb fyldt op i løbet af kort tid. Vandet løber fra en nærliggende sø ved Rønnebæk og videre ned til Rønnebækken. 

Håbet er, at det nye vandløb kan forbedre Rønnebækken på sigt. Det fortæller Søren Madsen, der er spcialkonsulent i Næstved Kommune.

- Rønnebækken har meget lidt vand, når vi har sommer. Så vi oplagrer noget vand om vinteren, og så frigiver vi det igen om sommeren og efteråret fra en stor sø. Det er princippet i det nye vandløb, siger han og fortsætter:

- Vi håber, at det kan skabe bedre liv til fiskene og dyrene i vandløbet. Vi håber meget på, at der kommer nogle flere havørreder.

Vandløbet er bare en lille del af et større projekt, som Næstved Kommune samarbejder med Naturstyrelsen om.

De laver marker om til et stort område på 30 hektar med skov, moser og vandløb. Det svarer til et område på godt 50 fodboldbaner. Desuden skal plantes nye træer på godt 22 hektar.

I oktober sidste år satte man gang i gravearbejdet af det nye vandløb. Man forventer, at det nye naturområde står færdigt til sommer.


Nyhedsoverblik