Vandet druknede badeanstalt – nu har de fået bygget badebro op igen

Den høje vandstand i sidste uge tog hårdt på Bandholm Badeanstalt. Nu har medlemmerne fået bygget badebroen op igen, så der atter kan vinterbades.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stormen Alfrida tog hårdt på Bandholm Badeanstalt.

Vandstanden kom i sidste uge op på 1,5 meter over normal vandstand, og det fik sat en stopper for, at vinterbaderne kunne bruge broen.

Vandet gjorde, at Bandholm Badeanstalt fik ødelagt sine broer og terrasser, men nu har badeanstaltens medlemmer taget sagen i egen hånd.

Stormflod i Nykøbing Falster
Læs også
Kraftig blæst på vej - DMI advarer om risiko for forhøjet vandstand
Stormflod i Nykøbing Falster
Læs også
Kraftig blæst på vej - DMI advarer om risiko for forhøjet vandstand

- Det har vist sig, at vi på den her lille uge, siden det skete, har fået tingene op at stå, så vi nu i dag med indvielse af vores bro, er funktionel for vores vinterbadere, siger Ib Frandsen, der er kasserer hos Bandholm Badeanstalt.

Målet for Bandholm Badeanstalt er at få bygget resten op, inden anstalten har fødselsdag den 6. juni. I år fylder den nemlig 153 år.

Sådan så det ud i sidste uge, da stormen Alfrida rasede ved Bandholm Badeanstalt.

DMI varsler om forhøjet vandstand

I sidste uge førte blæst med kraftige vindstød til forhøjet stand flere steder i regionen, blandt andet i Smålandsfarvandet og i Isefjorden. I den sydlige del af regionen var den forhøjede vandstand så slem, at Stormrådet har kategoriseret den som en egentlig stormflod.

Stormflod
Læs også
Stormflod i Nysted Havn - vandskader og tang på væggene
Stormflod
Læs også
Stormflod i Nysted Havn - vandskader og tang på væggene

De kommende dage kan vindstød af stormstyrke eller hård kuling igen ramme landet, og det betyder risiko for forhøjet vandstand.

DMI advarer derfor om, at vandstanden i Smålandsfarvandet kan stige til mellem 1,2 og 1,4 meter over normalen natten til onsdag.


Nyhedsoverblik