Vallø Slotskro kan nu bryste sig af titlen som Sjællands Bedste Kok, efter de slog Dragsholm Slot med seks point i konkurrencen om at blive Sjællands bedste kok.
- Det er helt vildt. Jeg tænkte, at det ville blive en svær konkurrence, men det her viser, at vi kan blande os med eliten, og det er enormt vigtigt for os, siger restauratør og køkkenchef Palle Møller til TV ØST.
Otte bedste restauranter
Det er første år, at konkurrencen Bedst på Sjælland løber af stablen. Oprindeligt var otte restauranter med i kampen om titlen, men efter en række delfinaler stod den endelige finale mellem Dragsholm Slot og Vallø Slotskro.
Arrangementet blev afholdt mandag aften på Rønnede Kro, så begge restauranter var på neutral grund, og et dommerpanel skulle derefter beslutte, hvem der kunne kalde sig vinder af titlen og af 25.000 kroner.
Havtaske og sommerbuk
Begge restauranter skulle lave en tre-retters menu samt en række snacks.
Vallø Slotskro stillede op med følgende menu:
Tre snacks bestående af
Tangchips med østersemulsion
Friteret vagtelæg
Rørt kalvetatar
Forret:
Havtaske med kyllingeskind og lever.
Hovedret:
Sommerbuk, asparges og trøffel.
Dessert: Hyldeblomst og hvid chokolade.
Dragsholm Slot diskede efter tre forskellige snacks op med følgende tre-retters menu:
Forret:
Saltede hornfisk med tomater og strandurter.
Hovedret:
Kogt dansk hummer med fuldskager og vallesauce.
Dessert:
Jordbæk fra Havnsø med blomster.