Valg af lægehelikopterleverandør var ulovligt

Da regionerne i 2013 indgik en kontrakt med Norsk Luftambulanse om driften af tre akutlægehelikoptere, overtrådte de udbudsloven. Det har Landsretten bestemt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Østre Landsret har afgjort, at det var ulovligt, da regionerne valgte at indgå et samarbejde med det norske selskab Norsk Luftambulanse. Dommen falder på baggrund af en klage fra det svenske firma Scandinavian MediCopter, der mente, at regionerne overtrådte udbudsloven. Og det har Landsretten nu givet dem medhold i. Det skriver Beredskabsinfo.dk.

Dermed var landsretten enig i en afgørelse, som Klagenævnet for Udbud traf i 2014, hvor klagenævnet besluttede at annullere regionernes beslutning om at tildele kontrakten til Norsk Luftambulanse.

Ingen ændringer i trygheden

Dommen vil ikke få indflydelse på driften.

- Dommen truer ikke trygheden for borgerne, for helikopterne vil flyve som hidtil. Men i regionerne er vi meget overraskede og ærgerlige over landsrettens dom. Flere advokater, herunder Kammeradvokaten, har vurderet, at vi havde et godt grundlag for at vinde sagen, siger Christian Boel, der er koncerndirektør i Region Midtjylland til beredskabsinfo.dk.  

Østre Landsret har ikke taget stilling til, om overtrædelsen af udbudsreglerne udløser en erstatning til det svenske firma. Det spørgsmål behandler retten selvstændigt, og en eventuel erstatning fastsættes tidligst næste år.

Kontrakten med Norsk Luftambulanse udløber 31. september 2020. Kontrakten kan dog forlænges med yderligere op til tre år.


Nyhedsoverblik