Vær med til morgengymnastik på TV ØST

Nyt program viser nemme øvelser og en masse andet om det gode liv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis nogen kan huske god, gammeldags morgengymnastik fra radioen, så er det et meget godt billede på, hvad TV ØST lancerer mandag d. 20. marts kl. 9.30.

Her byder vært Katja Kafling velkommen til programmet ”En god start”, hvor en fysioterapeut hver morgen viser seerne, hvordan nogle få minutters øvelser kan hjælpe på både humøret og bevægeapparatet. Som seer skal du egentlig bare rejse dig fra sofaen og følger holdets instruktioner.

Bruger TV ØST i stedet for at slukke for tv

Der er tale om helt enkle øvelser, og det er der en grund til. Det er lederen af Guldborgsund kommunes rehabilitering Janet Reade Lomholt, der har henvendt sig til TV ØST for at lave et samarbejde.

- Når vores fysioterapeuter kommer ud til borgerne for at lave øvelser med dem, skal de næsten altid starte med at slukke for TV ØST. Derfor tænkte jeg, om ikke vi kunne bruge det i stedet, fortæller Janet Reade Lomholt.

Det er der altså kommet programmet ”En god start” ud af. På spørgsmålet om, hvorvidt nogle få minutters øvelse kan gøre en forskel, siger Janet Reade Lomholt:

- Alt er bedre end ikke at røre sig. Og fordi programmet er lavet med fokus på det enkle, har de mennesker, der normalt slet ikke får rørt sig, en reel chance for at være med. Det er vigtigt og betyder noget.

Også god mad og masser af inspiration

Programmet byder også på et kig på nogle af de mange aktiviteter, der findes rundt omkring i kommunerne. Det er alt fra stolegymnastik til sociale arrangementer som fx en fælles brunch og billard. ”

En god start” viser også, hvordan man med enkle greb kan gøre klassiske retter som fx en pariserbøf, smørrebrød og laks mere indbydende og velsmagende.

”En god start” sendes på TV ØST fra mandag til torsdag fra kl. 9.30 i ti uger. Der er premiere mandag d. 20. marts.


Nyhedsoverblik