Væk med telefonen i biografen – strik i stedet

Kan du ikke holde fingrene fra telefonen, så strik i stedet, lyder opfordringen fra Nordisk Film Biografer i Næstved, der står bag et nyt tiltag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dæmpet lys og lyden af strikkepindenes klikken.

Det kan lyde som opskriften på en hyggelig aften derhjemme, men nu tilbyder Nordisk Film Biografer i Næstved at medbringe strikketøjet foran det store lærred ved særlige strikkebio-arrangementer.

- Når man går i biografen ved en ordinær forestilling, så sidder man fastspændt til sædet og bare ser filmen. Men der tror jeg bare, at vi lever i en verden, hvor der også er mange andre ting, vi gerne vil samtidig, supervisor i Nordisk Film Biografer i Næstved.   

Tiltaget er samtidig en opfordring til at pakke telefonen væk og erstatte den med strikketøjet.

quote Vi kan ikke tilbyde, at man kan sidde med sin telefon, for det er mere generende, end det er gavnligt. Men folk kan i stedet sidde og strikke eller hækle,

Maria Clausen, supervisor i Nordisk Film Biografer i Næstved

- Vi kan ikke tilbyde, at man kan sidde med sin telefon, for det er mere generende, end det er gavnligt. Men folk kan i stedet sidde og strikke eller hækle, og det tror jeg er en ting, som kunne bringe folk herned, siger Maria Clausen.

Under strikkebio er lyset dæmpet, så man kan se, hvad man laver. Men det er stadig filmen, der er i hovedfokus, fortæller hun.

Positive tilbagemeldinger

Fænomenet er dog ikke nyt. Strikkebio afholdes nemlig allerede i København, Århus og Herning. Men efter at biografafdelingen i Næstved forhørte sig på Facebook, blev de overbevist om at forsøge sig med strikningen.

- Folks tilbagemeldinger på Facebook har haft kæmpe betydning for, om vi overhovedet ville afholde strikkebio. Og det var virkelig nogle positive reaktioner, vi fik på vores opslag, fortæller Maria Clausen.

Afprøver forskellige film

Første strikkearrangement blev derfor afholdt i juni måned, hvor der kom 20 strikkende gæster. Det var ikke så mange, som Maria Clausen havde håbet på, men det kan måske skyldes filmvalget, mener hun.

- Med strikkebio er det et andet segment, vi prøver at ramme. Første film var lidt langsom, men næste gang prøver vi at spille noget mere action-præget og med noget humor. Næste gang igen bliver det måske mere tøset, siger supervisoren.

quote Bare at der er nogen, der møder op, er en succes for os

Maria Clausen, supervisor i Nordisk Film Biografer i Næstved

Trods et lille fremmøde ved det første arrangement, tror og håber Maria Clausen, at biografsalen med tiden kan fyldes med op med lige så mange strikkeentusiaster som i deres søsterbiografer med næsten fyldt sal.

- Næste gang håber vi på 50 gæster, men bare at der er nogen, der møder op, er en succes for os. Hvis de synes, arrangementet er værd at dukke op til, er de jo også værd at arrangere det for.

Næste strikkebio er den 28. august klokken 18.45, hvor The Hitman’s Bodyguard bliver vist.


Nyhedsoverblik