V om skrotning af revalideringsordning: Vækst skaber velfærd

Louise Schack Elholm (V) holder fast i, at revalideringsordningen skal skæres i håbet om at skabe vækst. Det kan i sidst ende skabe velstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange brugere på TV ØSTs Facebookside har reageret kraftigt på, at regeringen vil nedlægge revalideringsordningen for at spare.

Tirsdag fortalte TV ØST nemlig, at regeringen vil nedlægge revalideringsordningen som et led i 2025-planen og for at spare 150 millioner kroner.

Ordningen er til for, at mennesker, der for eksempel har været ude for en ulykke, kan blive omskolet, mens de får en såkaldt revalideringsydelse på 18.000 kroner om måneden.

Svarer på kritikken

Derfor fik Venstres Louise Schack Elholm mulighed for at svare på noget af kritikken, som er kommet ind via TV ØSTs Facebookside i løbet af dagen.

Hvordan kan en motorvej være vigtigere end mennesker, der ufrivilligt er havnet i en uheldig situation, og som har brug for en hjælpende hånd for at komme videre?

- Det er den jo heller ikke isoleret set, og det er heller ikke det, jeg har sagt. Men 2025-planen er nødvendig for at skabe vækst, og hvis vi ikke får mere vækst, så får vi ikke flere penge til velstand i det danske samfund. Vi har ikke haft vækst siden 2008, og det betyder rent faktisk, at vi ikke har haft flere penge til velfærd, end vi havde i 2008. Det er ikke fordi, udgifterne bliver mindre. Vi kan se i de nye sundhedsudgifter, for eksempel kræftbehandling, at der kommer nye behandlinger, der er langt dyrere. Men det gør også, at man kan helbrede flere mennesker. Og hvis vi ville kunne tilbyde det, så er vi nødt til at skære i noget andet på velfærdsområdet. Derfor er vi nødt til at skabe vækst, så vi kan udvikle vores velfærdssamfund, siger Louise Schack Elholm til TV ØST.

Er det god Venstre-politik at fjerne en ordning, der rent faktisk giver varig beskæftigelse.

- Nej, og vi har stadig ordninger, der giver muligheder for, at man kan komme i uddannelse eller beskæftigelse. Vi har eksempelvis ressourceforløbet, hvor du kan tage en uddannelse på en ret høj ydelse. Vi har rent faktisk fået foretaget en undersøgelse, der viser, at revalidering bliver brugt i stadig mindre grad, fordi de andre ydelser er kommet til og bliver brugt i højere grad.

Vil de godt 6.000 mennesker, der er på revalidering, sluses over i de andre ydelser og på den måde ende i varig beskæftigelse?

- Det håber jeg i høj grad. Men det vil afhænge af de forhandlinger, som vi skal i gang med. 


Nyhedsoverblik