V-Minister: S-regering flyttede statslige job til København

I regeringsperioden på fire år flyttede Socialdemokratiet 237 arbejdspladser fra København og 246 til, siger erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V)..

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Under den tidligere socialdemokratisk-ledede regering blev der flyttet flere statslige arbejdspladser til hovedstadsområdet end til landdistrikterne.

Det fremgår af et svar fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketingets erhvervsudvalg.

Svaret viser, at der blev udflyttet 237 arbejdspladser fra hovedstadsområdet til øvrige danske byer og flyttet 246 til hovedstadsområdet under den tidligere regering.

- Den tidligere regering var meget optaget af, at Danmark skulle være i balance. Men det gjaldt i hvert fald ikke i forhold til de statslige arbejdspladser, siger erhvervs- og vækstministeren.

Han mener, at den tidligere regering har haft en prioritet om at "centralisere arbejdspladser".

Vil selv flytte ud

Venstre-regeringen har selv fremlagt en plan for at flytte 3.900 statslige arbejdspladser ud fra hovedstadsområdet.

Omkring 1.000 arbejdspladser er allerede blevet flyttet, og resten ventes flyttet inden udgangen af 2017.

En række socialdemokratiske borgmestre har krævet, at der skal sættes en stopper for Venstre-regeringens udflytningsplaner, hvis partiet kommer til magten igen.

Udmeldingerne forvirrer Troels Lund Poulsen, som savner, at det største oppositionsparti melder klart ud.

- Jeg har ikke hørt Mette Frederiksen sige, at hun bakker op om regeringens udflytningsplan. Partiets næstformand, som jo er nummer to, siger, at regeringens udflytningsplan er forfærdelig og skal stoppes, siger han.

- I min verden vil Socialdemokratiet ikke andet end at stoppe udflytningsplanerne og vende tilbage til det, de gjorde tidligere, siger han.

Heunicke: Det er politisk drilleri

Socialdemokratiets landdistriktsordfører Magnus Heunicke står helt uforstående over for den udmelding.

- Jeg opfatter dette her, som et kikset forsøg på politisk drilleri. Troels Lund Poulsen ved udmærket godt, at vi bakker op om den udflytning. Det har jeg personligt sagt til ham, og vores formand, Mette Frederiksen, har sagt det samme til statsministeren, siger Magnus Heunicke og fortsætter:

- Vi kræver selvfølgeligt, at det foregår på en ordentlig måde, hvor det får de ressourcer, det kræver. Den opgave synes jeg, ministeren burde fokusere på, siger ordføreren.

 


Nyhedsoverblik