Utrygheden skal forsvinde: Borgmester nedsætter arbejdsgruppe i Haslev

Efter den seneste tids uroligheder i Haslev er der blevet nedsat en arbejdsgruppe, der skal være med til at skabe en tryggere tilværelse i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den seneste tids voldelige episoder i Haslev har ført til en tung utryghed, der fylder meget i byen.

Allan Holm
Læs også
Uroligheder i Haslev: Nu inviteres borgere til dialogmøde
Allan Holm
Læs også
Uroligheder i Haslev: Nu inviteres borgere til dialogmøde

Episoderne blev drøftet til et stort borgermøde, der fandt sted den 5. oktober, hvor borgere, repræsentanter fra politiet og kommunen var mødt op til en dialog om situationen.

Og det var til mødet, at der var et ønske fra borgerne om at nedsætte en særlig arbejdsgruppe, der skulle tage hånd om utrygheden. Et ønske, som borgmesteren nu forsøger at imødegå.

- Vi har prøvet at samle nogle folk, der har forskelligt indblik i situationen. Formålet med det her er at være fuldt ud opdateret og mærke, hvad lokalsamfundet oplever. Vi skal have en gruppe, der kan følge det og komme med idéer til folk, der skal agere på det her, siger Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune, til TV ØST.

quote Drømmescenariet med sådan en gruppe er, at den kan være med til at sikre, at vi får taget de initiativer, der skal tages løbende, så der ikke opstår lignende situationer og utrygheden kan forsvinde

 Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune

Idéen med arbejdsgruppen er, at forskellige folk – borgere som fagfolk – skal komme med løsninger, som kan hjælpe byen henimod en tryggere tilværelse.

Medlemmer med forskellig viden og kompetencer

Det første møde vil finde sted torsdag den 16. november klokken 16-18, hvor ni medlemmer på tværs af viden og kompetencer vil mødes og drøfte situationen i byen.

haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev
haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

Udover borgmesteren vil der være repræsentanter fra forskellige myndigheder og styrelser. Og selvom der ikke er konkrete idéer på bordet endnu, så regner borgmesteren med, at folk fra de forskellige faggrupper vil ind med forskellige forslag til mødet.

- Drømmescenariet med sådan en gruppe er, at den kan være med til at sikre, at vi får taget de initiativer, der skal tages løbende, så der ikke opstår lignende situationer og utrygheden kan forsvinde, siger Knud Erik Hansen.

Andre borgere er også velkomne til at dele idéer og erfaringer, fortæller borgmesteren, som regner med, at der igen i februar bliver holdt et borgermøde i Kultunariet.

Arbejdsgruppens medlemmer

  • Borgmester Knud Erik Hansen
  • Formanden for SSP styregruppen, René Tuekær
  • En repræsentant fra Haslev Handelsstandsforening (Channie Kjær)
  • En repræsentant for politiet
  • En SSP-medarbejder
  • En repræsentant for natteravnene (Henrik Rützou Aakast)
  • En repræsentant fra Bykroen (Frank Månsson)
  • En repræsentant for Taxi (Kenneth Hansen/Nellie Proustgaard)
  • En borgerrepræsentant (Pia Hornbek)

Nyhedsoverblik