Utrygge naboer til rockerborg har bedt om hjælp

Beboerne i Egebjerg på Falster frygter for deres sikkerhed og for huspriserne, fordi rockergruppen Satudarah har slået sig ned ved byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beboerne i og omkring landsbyen Egebjerg på Falster er på det seneste blevet utrygge.

- Det er rigtig utrygt, og det er jeg rigtig ked af. Det skaber utryghed i hele området. Det får nogle negative konsekvenser på sigt, det er jeg helt sikker på, siger Henrik Fenneberg, som er luftkaptajn og bor i Egebjerg.

quote Det er rigtig utrygt, og det er jeg rigtig ked af. Det skaber utryghed i hele området. Det får nogle negative konsekvenser på sigt, det er jeg helt sikker på.

Henrik Fenneberg, Egebjerg

Han forholder sig til de nye indbyggere i området, nemlig rockergruppen Satudarah, som for få uger siden er flyttet ind i et stort hus lige i udkanten af Egebjerg. I lørdags holdt Satudarah fest i huset som opvarmning til Døllefjelde Musse Marked, og politiet var mødt talstærkt op for at holde øje med festen. Foreløbig har rockerne ikke lavet ballade.

Læs også
Politi slår til mod rockere på Lolland: Lukker rockeres klubhus og laver visitationszoner
Læs også
Politi slår til mod rockere på Lolland: Lukker rockeres klubhus og laver visitationszoner

- Der har ikke været noget med dem, der er flyttet ind her nu, men vi ved jo alle sammen, hvor det kan ende henne, hvor det fører hen, og det er bare noget rod. Det var ikke derfor, vi flyttede på landet i sin tid, siger Henrik Fenneberg og henviser blandt andet til en episode med samme rockergruppering.

- I Maribo endte det jo også i et skyderi, ik?!

Rockerne slår sig ned

Hele 2017 var præget af rockernes indtog på Sydhavsøerne, og der har blandt andet været kampe og skyderier mellem de konkurrerende bander, Mongols og Satudarah. 

satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Få overblikket: Rockernes indtog på Lolland og Falster
satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Få overblikket: Rockernes indtog på Lolland og Falster

Tidligere i år lykkedes det Guldborgsund Kommune at forhindre Satudarah i at bruge den gamle trælast i Idestrup som klubhus, og nu er rockerne altså flyttet ind ved Egebjerg.

- Der er selvfølgelig forsamlingsfrihed, og det har jeg fuld forståelse for, men det er også et problem, at det ikke er ulovligt. Vi kan jo ikke have en forsamling, som skaber utryghed på den måde. Det er jo ikke mig som sådan, der er ked af det, det er jo alle borgerne i Guldborgsund, som er kede af det her, som er utrygge, og som ikke ved, hvad der skal ske, siger Henrik Fenneberg. 

Ikke langt fra Egebjerg ligger Sønder Alslev Strand og Ulslev StrandCamping, og Henrik Fenneberg frygter, at rockerborgen får indflydelse på turisternes lyst til at komme til området. 

- Hvor længe har sommerhusejerne lyst til at køre forbi en rockerborg for at komme på ferie, skolebussen kører den vej, hvornår kommer der et shoot-out, som jeg eller vores børn ender i, eller kommer i klemme i, spørger beboeren. 

Politiet: Ingen grund til bekymring 

Lige nu maner politiet til besindighed, og meldingen er, at man ikke har noget at frygte. 

- Det er rigtig dejligt, og det skal de [politiet, der lover at holde øje, red.] have tak for. Men de har også en længere tidshorisont end os andre. Vores er jo umiddelbar, huspriserne falder jo nu, som vi står og taler her, siger Henrik Fenneberg. 

Beboerne har derfor rettet henvendelse til Guldborgsund Kommune og håber, at der kan gøres noget ad den vej.

- Foreløbig har vi henvendt os til vores politikere, så nu ligger den der. Men vi kan ikke forvente, de har et svar allerede i morgen. Det er jo en lang proces, siger Henrik Fenneberg. 

 

 


Nyhedsoverblik