Ustabil hal skal fikses: Skal også kunne bruges i blæsevejr

Den nedslidte sportshal i Stenlille er i så dårlig forfatning, at den ikke kan bruges i sne- eller blæsevejr. Nu vil kommunen stabilisere konstruktionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ustabil hal med søjler, der ikke kan bære.

Sådan har stemplet været på den aldrende hal i Stenlille siden efteråret, hvor det kom frem, at kraftig blæst eller snefald kan få hallens tag til at styrte sammen.

Nu skal hallen imidlertid forsøges udbedret. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse. Udbedringen skal sikre, at hallen igen kan bruges i al slags vejr.

Udbedringen går i gang efter nytår – men problemerne med hallen har allerede betydet, at foreningen Liv i Stenlille har måttet aflyse en større støttefest i starten af januar. Foreningen turde simpelthen ikke tage chancen ved at holde en fest for 500 mennesker i hallen.

Gymnastik
Læs også
Idrætshal i forfald: Blæst kan spænde ben for sportsaktiviteter
Gymnastik
Læs også
Idrætshal i forfald: Blæst kan spænde ben for sportsaktiviteter

Rapport finder fejl i konstruktion

Sorø Kommune har fået udarbejdet en rapport om hallens konstruktion, som har afsløret en række problemer med hallens tilstand. Blandet andet er bygningens bærende søjler beskadigede, og hallens vindafstivning er utilstrækkelig. Det vil udbedringsarbejdet i det nye år dog tage fat på, og håbet er, at problemerne løses allerede i starten af det nye år.

Kommunen lægger desuden op til, at en gennemgribende renovering af hallen med udskiftning af taget samt energirenovering bliver en del af næste års budgetforhandlinger.

Udbedringen af hallens stabilitet ventes at koste 850.000 kr. Hertil kommer udgifterne til den tilbundsgående undersøgelse af hallen, forberedelse af udbudsmateriale mv. 

TV ØST har tidligere bragt et indslag om problemerne i sportshallen. Gense det herunder.

Revner i gavl og murværk betyder, at kommunen spærrer hallen af, hvis der kommer kraftig blæst eller snefald. Det går ud over idrætsforeningerne.

Nyhedsoverblik